autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi picanti la tigaie

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, 800 g cartofi, 1 morcov mare, 150 g slanina afumata carnoasa, 2 cepe, 1 ardei gras, 200 g mazare pastai, 3 linguri ulei, sare, piper, 1 legatura de patrunjel tocat marunt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1- se curata cartofii si morcovul, se spala si se taie in felii groase de aprox. 0.5 cm.Se indeparteaza soricul de la slanina, iar aceasta se taie in cubulete.Ceapa curatata se taie rondele.
2- se taie in doua ardeiul, se indeparteaza cotorul, se spala si se taie in fasii de aprox.1 cm.Se curata mazarea pastai si se taie in bucati scurte.
3- se calesc bucatelele de slanina si rondelele de ceapa intr-o tigaie mare, la foc mediu, pana se inmoaie.
4- se adauga cartofii si legumele si se prajesc timp de aprox. 1 minut, amestecand continuu.Se continua fierberea la foc mai mic, acoperit, timp de 15-20 minute, pana se inmoaie.In acest timp se amesteca din cand in cand.
5- se continua fierberea la foc puternic, neacoperit, timp de 3-4 minute, pana cand legumele devin usor crocante.Se condimenteaza dupa gust, se presara patrunjel tocat, iar apoi se serveste.Se recomanda servirea alaturi de salata proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada din ardei rosii umpluta cu crema de branza

Rulada din ardei rosii umpluta cu crema de branza

Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina,

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu legume

Ardei umpluti cu legume

Se curata ardeii de cotoare si se lasa sa se scurga de apa. Intr-o cratita antiaderenta se incalzesc

3 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    da,e buna reteta asta cred ;si cum mie imi place slaninuta ca o vad mai rar...e de salvat

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Cred ca este delicioasa...desi cam multa slaninuta prajita. Pastai de mazare sau ...bobitele de la mazare ? Nu am preparat mancare cu...teci de mazare !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 800 g cartofi
  • 1 morcov mare
  • 150 g slanina afumata carnoasa
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 200 g mazare pastai
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel tocat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Mamaliga cu brinza