autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi picanti la tigaie

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, 800 g cartofi, 1 morcov mare, 150 g slanina afumata carnoasa, 2 cepe, 1 ardei gras, 200 g mazare pastai, 3 linguri ulei, sare, piper, 1 legatura de patrunjel tocat marunt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1- se curata cartofii si morcovul, se spala si se taie in felii groase de aprox. 0.5 cm.Se indeparteaza soricul de la slanina, iar aceasta se taie in cubulete.Ceapa curatata se taie rondele.
2- se taie in doua ardeiul, se indeparteaza cotorul, se spala si se taie in fasii de aprox.1 cm.Se curata mazarea pastai si se taie in bucati scurte.
3- se calesc bucatelele de slanina si rondelele de ceapa intr-o tigaie mare, la foc mediu, pana se inmoaie.
4- se adauga cartofii si legumele si se prajesc timp de aprox. 1 minut, amestecand continuu.Se continua fierberea la foc mai mic, acoperit, timp de 15-20 minute, pana se inmoaie.In acest timp se amesteca din cand in cand.
5- se continua fierberea la foc puternic, neacoperit, timp de 3-4 minute, pana cand legumele devin usor crocante.Se condimenteaza dupa gust, se presara patrunjel tocat, iar apoi se serveste.Se recomanda servirea alaturi de salata proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
shaorma  de ciuperci

shaorma de ciuperci

Intai pregatim salata care se alatura la shaorma-taiem rosiile, castravetii si cei murati marunt

1 vot    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Acum este sezonul dovleceilor si sunt foarte gustosi in tot felul de combinatii: friganele, ghiveci,

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    da,e buna reteta asta cred ;si cum mie imi place slaninuta ca o vad mai rar...e de salvat

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Cred ca este delicioasa...desi cam multa slaninuta prajita. Pastai de mazare sau ...bobitele de la mazare ? Nu am preparat mancare cu...teci de mazare !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 800 g cartofi
  • 1 morcov mare
  • 150 g slanina afumata carnoasa
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 200 g mazare pastai
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel tocat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL