autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CARTOFI PIURE,FIERTI IN COAJA

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
-1 kg cartofi, -1 ceapa, -3-4 linguri ulei de masline, -sare,piper,dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cartofii, spalati f bine,se fierb(cu o lingurita de sare),sa fie f moi.Fierbinti se curata si cu o furculita se maruntesc;nu trebuie sa fie facuti f marunti;de-aia folosim furculita.
Ceapa,taiata marunt,se prajeste in uleiul de masline;se pune apoi peste ea,cartofii maruntiti.Se potriveste de sare si piper.Se mesteca f bine;se ia de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "CARTOFI PIURE,FIERTI IN COAJA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Cartofi franţuzeşti(2 variante)

Varianta românească: Se fierb cartofii în coajă, iar ouăle tari. Se curăţă toate. O cratiţă

50 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu sos de rosii

Vinete cu sos de rosii

Se taie vinetele rondele de aproximativ 1 cm grosime, se taie aceste rondele pe jumatate, se dau

9 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Maria Elena mi-a dat o idee f buna,cu boiaua. Bunica mea,facea cartofii astia cu untura;nu va imaginati ce buni sint.Aici,nu am untura.Si cu ulei sint mai sanatosi.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Sunt foarte buni asa, si eu fac, dar pun putina boia peste ceapa calita, iar cartofii ii dau pe razuitoarea cu gauri mari. Camelia, noi le spunem in casa, cartofi unguresti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -1 kg cartofi
  • -1 ceapa
  • -3-4 linguri ulei de masline
  • -sare,piper,dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sarmale de post cu legume în frunze de hrean