Cartofi piure

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1
  • 500 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • sare.

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala şi se taie felii, apoi se pun la fiert intr-un vas cu apa şi sare. Dupa ce au fiert se scurg si se zdrobesc mecanic sau manual. Laptele se fierbe, se amesteca cu untul, se omogenizeaza si se adauga in vasul cu cartofi pasati. Se amesteca compozitia pina cind devine o pasta ornogena. Se serveste ca garnitura la diferite preparate, dupa preferinta. Piureul se asaza pe farfurie sau pe piatou intr-o forma placuta (întins si modelat cu lingura, cu furculita sau cu paleta).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise