Se curata cartofii de coaja, se taie felii subtiri si se inmoaie cateva minute in apa. Se scurg intr-o sita si se zvanta fiecare felie in parte cu hartie absorbanta.
Se incing intr-o tigaie mica de fonta, 15 g de margarina si se dunstuiesc, la foc potrivit, ceapa si usturoiul, clatinand din timp in timp tigaia. (Nu trebuie sa se rumeneasca.)
Se incing margarina si uleiul ramas intr-o tigaie mare de teflon si se prajesc cartofii circa 10-15 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc usor, intorcandu-se din cand in cand.
Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se prajeasca in continuare pana ce cartofii se rumenesc bine si devin crocanti. Se sareaza si se pipereaza.
Se pun pe un platou incins, se presara cu patrunjel verde si se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii