autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi prajiti cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 450-700 g cartofi de aceeasi dimensiune, , 50 g margarina, , 3 linguri ulei de floarea soarelui, , 1 ceapa mica, tocata marunt, , 1 catel de usturoi presat, , sare, , piper negru macinat, , 2 linguri patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se taie felii subtiri si se inmoaie cateva minute in apa. Se scurg intr-o sita si se zvanta fiecare felie in parte cu hartie absorbanta.
Se incing intr-o tigaie mica de fonta, 15 g de margarina si se dunstuiesc, la foc potrivit, ceapa si usturoiul, clatinand din timp in timp tigaia. (Nu trebuie sa se rumeneasca.)
Se incing margarina si uleiul ramas intr-o tigaie mare de teflon si se prajesc cartofii circa 10-15 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc usor, intorcandu-se din cand in cand.
Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se prajeasca in continuare pana ce cartofii se rumenesc bine si devin crocanti. Se sareaza si se pipereaza.
Se pun pe un platou incins, se presara cu patrunjel verde si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi prajiti cu ceapa

Cartofi prajiti cu ceapa

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si ceapa se taie fideluta. Intr-o tigaie se incalzeste

5 voturi    3 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Reteta de primavara cu cartofi copti

Reteta de primavara cu cartofi copti

Se taie cartofii felii si se fierb 10 minute. Dupa aceea se asaza intr-o tava, pe foaie de copt,

1 vot    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 450-700 g cartofi de aceeasi dimensiune
  • 50 g margarina
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 1 catel de usturoi presat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Supa de vitel Supa de vitel

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde; se dau doua, trei clocote, dupa care se clateste carnea si se pune cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Conopida cu smantana