autor:

cristina i.

» » Mancaruri cu carne

Cartofi prajiti cu sunca

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 600 gr cartofi,1 ceapa, gr sunca afumata,41 gr unt, lingurita de boia,sare,piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja 30 de minute de cand da in clocot apa.Se scurg,se lasa la racit,se curata de coaja si se taie felii cu grosimea de jumatate de centimetru.
Intr-o tigaie mica cu putin unt se caleste usor ceapa tocata si sunca taiata cubulete,timp de 5-6 minute.
In alta tigaie mai mare se topeste restul de unt si se rumenesc feliile de cartofi pe ambele parti.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si se adauga amestecul de sunca cu ceapa.Se servesc calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Curcan la tava,cu ciuperci umplute

Curcan la tava,cu ciuperci umplute

Spalam si curatam medalioanele de curcan,le punem intr-o tava yena,asezonam cu boia de ardei dulce

9 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Cred ca e gustoasa reteta ta.O sa o incerc. Reteta mea suna cam asa... cartofi branza topita branza telemea dupa gust castravete verde rosii sare,piper,cimbru,busuioc ulei de masline Se poate folosi si cascaval,sunca,pipept de pui etc. Cartofii se curata,se spala si se taie rondele.Intr-un vas de yena se toarna ulei de masline, se aseaza rondelele de cartofi si se introduce vasul la cuptor pentru cca 15 minute. Se scoate vasul si pe fiecare rondea de cartof se aseaza putina branza topita,felii de branza telemea,o rondea de castravete si rosie.Se presara cu sare,piper,cimbru,busuioc si se reintroduce vasul la cuptor pana se rumenesc frumos. Se pot servi ca atare,cu putina smantana deasupra sau garnitura .

  • Fara foto

    mihaela (Chef de cuisine):

    Mi-a iesit foarte buna. Singurul lucru ce l-am schimbat a fost ca am fiert cartofii fara coaja, deoarece cand fierb cu coaja au alt gust.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

    Este o reteta specifica zonei Bucovinei. Numai ca acolo nu se mai pune unt, cartofii se fac in grasimea topita din sunca.

  • Fara foto

    mihaela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    indradevar cartofi fieti cu coaja se pot taia mai usor daca se pot taia si daca sunt fierti fara coaja

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 600 gr cartofi,1 ceapa, gr sunca afumata,41 gr unt, lingurita de boia,sare,piper.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Paella cu pui