Cartofi prajiti din studentie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 9-10 cartofi albi de marime medie, nici prea mici dar nici prea mari
  • - ulei cat sa se imbaieze bine cartofii
  • - branza telemea de oaie vartoasa si cu gaurele, care nu stie ce e laptele de vaca
  • - cascaval mai tare uitat printr-un colt al frigiderului
  • - 2-3 oua proaspete, de gaina, ca cele de prepelita sunt chiar prea mici
  • - putina vegeta sau secretul gustului
  • - verdeturi mediteraneene din acelea puse in rasnita de sticla (rasnita care nu mai poate fi reincarcata dupa terminarea produsului si astfel contribuim si noi la poluarea excesiva)
  • - cateva bucatele de sunca afumata de casa sau carnati afumati care sa dea o aroma speciala cartofilor
  • - una sau doua sticle de bere (blonda sau bruna, e totuna)

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se tin intr-o oala cu apa rece in timp ce se taie \"pai\". Dupa ce toti sunt taiati se pun intr-un strecurator si se spala bine. Se lasa in strecurator sa se scurga bine. Se pune uleiul intr-o tigaie suficient de mare si se incinge. Cand uleiul e bine incins se pun cartofii in acesta cu grija mare sa altfel e necesar si Jecolan (pentru arsurile de pe maini nu pentru cartofi !!!!!). In timp ce se imbaiaza cartofeii luati un fund (de lemn !!) si taiati sunca sau carnatul in felii subtiri. Aruncati feliile in tigaie si amestecati usor cu o ustensila din lemn. Sunca sau carnatul se vor praji laolalta cu cartofii imprumutandu-le acestora savoarea. Pana se impaca cartofii si sunca pe care sa nu uitati sa ii mai intoarceti cu ustensila din lemn sa nu se arda, spargeti ouale intr-un castron, adaugati putina vegeta sau secretul gustului si batetile bine cu o furculita sau ce aveti la indemana cu exceptia batei de basebal care nu ca nu ar fi buna dar nu se intelege prea bine cu castronul. Cand cartofii incep sa se rumeneasca (e bine sa gustati unul sa vedeti daca e prajit) scurgeti o buna parte din ulei intr-un recipient pregatit din timp, puneti din nou tigaia pe foc mic si aruncati pe toata suprafata cartofilor ouale din castron. Radeti apoi telemeaua si cascavalul printr-o razatoare de bucatarie deasupra cartofilor. Cand ouale dau semne de solidificare si branza cu cascavalul impreuna s-au topit usor. E gata de servit ! AAAAAA am uitat berea ! Pai daca tot am uitat-o lasati-o in frigider si apoi beti-o dupa ce ati mancat doua portii sanatoase din cartofii de mai sus. Astfel de cartofi preparam in studentie ! Pofta buna !!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise