autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cartofi prajiti din studentie

Autor: Leonid Gheorghita (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Leonid Gheorghita (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2008

Ingrediente
- 9-10 cartofi albi de marime medie, nici prea mici dar nici prea mari, - ulei cat sa se imbaieze bine cartofii, - branza telemea de oaie vartoasa si cu gaurele, care nu stie ce e laptele de vaca, - cascaval mai tare uitat printr-un colt al frigiderului, - 2-3 oua proaspete, de gaina, ca cele de prepelita sunt chiar prea mici, - putina vegeta sau secretul gustului, - verdeturi mediteraneene din acelea puse in rasnita de sticla (rasnita care nu mai poate fi reincarcata dupa terminarea produsului si astfel contribuim si noi la poluarea excesiva), - cateva bucatele de sunca afumata de casa sau carnati afumati care sa dea o aroma speciala cartofilor, - una sau doua sticle de bere (blonda sau bruna, e totuna)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se tin intr-o oala cu apa rece in timp ce se taie \"pai\". Dupa ce toti sunt taiati se pun intr-un strecurator si se spala bine. Se lasa in strecurator sa se scurga bine. Se pune uleiul intr-o tigaie suficient de mare si se incinge. Cand uleiul e bine incins se pun cartofii in acesta cu grija mare sa altfel e necesar si Jecolan (pentru arsurile de pe maini nu pentru cartofi !!!!!). In timp ce se imbaiaza cartofeii luati un fund (de lemn !!) si taiati sunca sau carnatul in felii subtiri. Aruncati feliile in tigaie si amestecati usor cu o ustensila din lemn. Sunca sau carnatul se vor praji laolalta cu cartofii imprumutandu-le acestora savoarea. Pana se impaca cartofii si sunca pe care sa nu uitati sa ii mai intoarceti cu ustensila din lemn sa nu se arda, spargeti ouale intr-un castron, adaugati putina vegeta sau secretul gustului si batetile bine cu o furculita sau ce aveti la indemana cu exceptia batei de basebal care nu ca nu ar fi buna dar nu se intelege prea bine cu castronul. Cand cartofii incep sa se rumeneasca (e bine sa gustati unul sa vedeti daca e prajit) scurgeti o buna parte din ulei intr-un recipient pregatit din timp, puneti din nou tigaia pe foc mic si aruncati pe toata suprafata cartofilor ouale din castron. Radeti apoi telemeaua si cascavalul printr-o razatoare de bucatarie deasupra cartofilor. Cand ouale dau semne de solidificare si branza cu cascavalul impreuna s-au topit usor. E gata de servit ! AAAAAA am uitat berea ! Pai daca tot am uitat-o lasati-o in frigider si apoi beti-o dupa ce ati mancat doua portii sanatoase din cartofii de mai sus. Astfel de cartofi preparam in studentie ! Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti din studentie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura inabusita de manzat

Friptura inabusita de manzat

Puneti la prajit in ulei, intr-o cratita, feliile de rasol pana prind crusta pe ambele parti, cam

6 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tochitura taraneasca

Tochitura taraneasca

Se ia ceapa, se curata si se taie fideluta si se caleste.Usturoiul se taie marunt si se pune peste

21 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 9-10 cartofi albi de marime medie
  • nici prea mici dar nici prea mari
  • - ulei cat sa se imbaieze bine cartofii
  • - branza telemea de oaie vartoasa si cu gaurele
  • care nu stie ce e laptele de vaca
  • - cascaval mai tare uitat printr-un colt al frigiderului
  • - 2-3 oua proaspete
  • de gaina
  • ca cele de prepelita sunt chiar prea mici
  • - putina vegeta sau secretul gustului
  • - verdeturi mediteraneene din acelea puse in rasnita de sticla (rasnita care nu mai poate fi reincarcata dupa terminarea produsului si astfel contribuim si noi la poluarea excesiva)
  • - cateva bucatele de sunca afumata de casa sau carnati afumati care sa dea o aroma speciala cartofilor
  • - una sau doua sticle de bere (blonda sau bruna
  • e totuna)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC