Cartofi si dovlecei cu sos de iaurt

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 iaurturi,
  • 500 g dovlecei,
  • 5 cartofi nesfaramiciosi,
  • 3 cepe albe (dulci),
  • 2-3 ardei iuti verzi (mici),
  • 1 legatura de cimbru,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati in apa sau pe aburi si taiati-i rondele mai groase. Taiati dovleceii rondele, iar cepele in patru.

Incingeti intr-o tigaie 4 linguri de ulei, impreuna cu ardeii iuti intregi, caliti apoi si jumatate din legume si scoateti-le pe hartie absorbanta ca sa se scurga.

In acelasi ulei caliti si legumele ramase si scurgeti-le.

Bateti iaurtul cu telul, sarati, piperati si incorporati cimbrul tocat marunt.

Tineti legumele calite - circa 30 de minute - in sosul de iaurt astfel preparat, sa se patrunda, si serviti-le imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor