autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi si dovlecei cu sos de iaurt

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 iaurturi, , 500 g dovlecei, , 5 cartofi nesfaramiciosi, , 3 cepe albe (dulci), , 2-3 ardei iuti verzi (mici), , 1 legatura de cimbru, , ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati in apa sau pe aburi si taiati-i rondele mai groase. Taiati dovleceii rondele, iar cepele in patru.
Incingeti intr-o tigaie 4 linguri de ulei, impreuna cu ardeii iuti intregi, caliti apoi si jumatate din legume si scoateti-le pe hartie absorbanta ca sa se scurga.
In acelasi ulei caliti si legumele ramase si scurgeti-le.
Bateti iaurtul cu telul, sarati, piperati si incorporati cimbrul tocat marunt.
Tineti legumele calite - circa 30 de minute - in sosul de iaurt astfel preparat, sa se patrunda, si serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si dovlecei cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Reteta mea de cartofi frantuzesti nu contine oua fierte (asa cum prevede reteta clasica). De ce?

14 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de spanac

Tocanita de spanac

Spalati spanacul in mai multe ape si puneti-l la fiert in 2 litri de apa clocotita cu putina sare

17 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 iaurturi
  • 500 g dovlecei
  • 5 cartofi nesfaramiciosi
  • 3 cepe albe (dulci)
  • 2-3 ardei iuti verzi (mici)
  • 1 legatura de cimbru
  • ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti