autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi surpriza

Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1,5 kg cartofi (marimea cartofilor se alege in asa fel in cat pentru fiecare persoana sa ajunga un singur cartof), 250 g branza Feta, afumatura (muschi file, pastrama, bacon sau altceva de ge genul asta) - cate 3 feliute pentru fiecare cartof pregati taiate in fasiute mici, 300 g cascaval, 1 ou, marar, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si apoi se scobesc cu lingurita pana ajung la forma unui cosulet; se va avea grija ca peretii cosuletului sa nu fie prea subtiri astfel incat sa se rupa dupa ce vor fi fierti.

Se va pune totul la fiert, intr-un vas se vor pune cosuletele astfel incat ele sa nu se suprapuna si sa fie usor de scos dupa ce vor fi gata, iar in alt vas cantitatea de cartofi ce a fost scobita
Cand sunt aproape fierti (asta pentru a nu se rupe) se scot cosuletele de cartofi si se pun cu scobitura in sus intr-o tava pe fundul careia s-a pus o folie de aluminiu.

Restul de cartovi se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu afumatura, branza feta, oul si mararul tocat marunt.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cu aceasta compozitie (va fi un pic moale) se umple cosuletele din cartofi.

O jumatate din cascaval se va tai in betisoare si se vor infige in cosulete iar restul se va rade si se va pune peste cosulete.

Se da totul la cuptor cca 15-30 min functie de marimea cartofului si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi surpriza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi surpriza

Cartofi surpriza

Se fierb ouale 20 de minute. Se spala salata si se toaca marunt. Se face maioneza din 2 galbenusuri

28 voturi    10 comentarii
1h
Salate reci
Cartofi surpriza

Cartofi surpriza

Cartofii se fierb, se curata si se taie bucatele. Se pregateste un vas de lut in care se pun, se

3 voturi    6 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi (marimea cartofilor se alege in asa fel in cat pentru fiecare persoana sa ajunga un singur cartof)
  • 250 g branza Feta
  • afumatura (muschi file
  • pastrama
  • bacon sau altceva de ge genul asta) - cate 3 feliute pentru fiecare cartof pregati taiate in fasiute mici
  • 300 g cascaval
  • 1 ou
  • marar
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Placinta aromata cu carne, caise si cartofi