autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi surpriza

Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1,5 kg cartofi (marimea cartofilor se alege in asa fel in cat pentru fiecare persoana sa ajunga un singur cartof), 250 g branza Feta, afumatura (muschi file, pastrama, bacon sau altceva de ge genul asta) - cate 3 feliute pentru fiecare cartof pregati taiate in fasiute mici, 300 g cascaval, 1 ou, marar, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si apoi se scobesc cu lingurita pana ajung la forma unui cosulet; se va avea grija ca peretii cosuletului sa nu fie prea subtiri astfel incat sa se rupa dupa ce vor fi fierti.

Se va pune totul la fiert, intr-un vas se vor pune cosuletele astfel incat ele sa nu se suprapuna si sa fie usor de scos dupa ce vor fi gata, iar in alt vas cantitatea de cartofi ce a fost scobita
Cand sunt aproape fierti (asta pentru a nu se rupe) se scot cosuletele de cartofi si se pun cu scobitura in sus intr-o tava pe fundul careia s-a pus o folie de aluminiu.

Restul de cartovi se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu afumatura, branza feta, oul si mararul tocat marunt.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cu aceasta compozitie (va fi un pic moale) se umple cosuletele din cartofi.

O jumatate din cascaval se va tai in betisoare si se vor infige in cosulete iar restul se va rade si se va pune peste cosulete.

Se da totul la cuptor cca 15-30 min functie de marimea cartofului si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi surpriza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi surpriza  la Philips multicooker

Cartofi surpriza la Philips multicooker

Cartofii curatati de coaja, se spala si se fierb la aburi programand aparatul 20 de minute STEAM. Intre

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Budinci
Cartofi surpriza

Cartofi surpriza

Cartofii se fierb, se curata si se taie bucatele. Se pregateste un vas de lut in care se pun, se

3 voturi    6 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi (marimea cartofilor se alege in asa fel in cat pentru fiecare persoana sa ajunga un singur cartof)
  • 250 g branza Feta
  • afumatura (muschi file
  • pastrama
  • bacon sau altceva de ge genul asta) - cate 3 feliute pentru fiecare cartof pregati taiate in fasiute mici
  • 300 g cascaval
  • 1 ou
  • marar
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Paste carbonara