autor:

Diana

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi taranesti

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
o ceapa mare, 5 cartofi, 2 oua, 100gr smantana, kaizer afumat, cascaval, unt, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

67 voturi

Mod de preparare

Cartofii se taie rondele cam de un deget si se pun la fiert in apa cu putina sare. Nu se fierb complet ci cam jumatate din timpul normal de fierbere (adica vreo 10 min pentru cartofii albi si 15 pt cei rosii).
Intre timp se caleste ceapa cu sare si cu kaizerul.
Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza un rand de cartofi, un rand de ceapa cu kaizer, feliutele de cascaval si piper si sare, apoi din nou un rand de cartofi, kaizer cu ceapa si piper.
Se pune un deget de apa si se da vasul la cuptor (bine incalzit in prealabil) acoperit cu folie de aluminiu cam 15 minute. Dupa ce cartofii s-au facut bine se scoate folia si se adauga deasupra ouale batute cu smantana.
Eventual se mai poate presara si cascaval si se mai da la cuptor pana se rumeneste(cam inca vreo 10 minute).
Se serveste cald, este un fel foarte satios care nu necesita acompaniament dar daca doriti il puteti servi ca garnitura la pui pane sau prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Cartofii se spala se curata si se taie in felii potrivite, ananasul se taie in cubulete, baconul

24 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Cartofii se curata si se taie in jumatate sau sferturi(bucatile sa nu fie prea mici pentru ca se

29 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    georgiana (Bucatar) , 31 mai 2010

    buna...nu sunt experta in ale gatitului...dar va multumesc pt retetrlr voastre..in fiecare zi pot gati altceva si nu-mi plictisesc sotul cu acelasi feluri de mancare va multumesc din nou

  • Fara foto

    larisa , 18 februarie 2010

    sunt foarte buni. bravo

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Ce gustosi trebuie sa fie!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Foarte buni!

    • Diana

      Diana (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Multumesc :). Sper sa-i incercati si sa va placa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Buuuuuuuuuun,buuuuuuun de tot

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Da, arata bine si sunt sigura ca sunt foerte buni in orice combinatie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Arata foarte bine...

    • Fara foto

      laura , 23 august 2009

      E delicioasa, doar ca acesti cartofi ii fierb cu coaja si apoi ii feliez... sunt mai gustosi si mai pufosi. Pofta buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

67 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Diana
Salata cu porumb

Salata cu porumb

Se fierb pastele, fiecare cum ii e obiceiul. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se lasa la racit.

5 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Quiche cu pangasius

Quiche cu pangasius

Batem oul cu apa si zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt, untul la temperatura camerei

17 voturi    15 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

georgiana (Bucatar)

buna...nu sunt experta in ale gatitului...dar va multumesc pt retetrlr voastre..in fiecare zi pot gati altceva si nu-mi plictisesc sotul cu acelasi feluri de mancare va multumesc din nou

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocana de legume