Cartofii se taie rondele cam de un deget si se pun la fiert in apa cu putina sare. Nu se fierb complet ci cam jumatate din timpul normal de fierbere (adica vreo 10 min pentru cartofii albi si 15 pt cei rosii).
Intre timp se caleste ceapa cu sare si cu kaizerul.
Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza un rand de cartofi, un rand de ceapa cu kaizer, feliutele de cascaval si piper si sare, apoi din nou un rand de cartofi, kaizer cu ceapa si piper.
Se pune un deget de apa si se da vasul la cuptor (bine incalzit in prealabil) acoperit cu folie de aluminiu cam 15 minute. Dupa ce cartofii s-au facut bine se scoate folia si se adauga deasupra ouale batute cu smantana.
Eventual se mai poate presara si cascaval si se mai da la cuptor pana se rumeneste(cam inca vreo 10 minute).
Se serveste cald, este un fel foarte satios care nu necesita acompaniament dar daca doriti il puteti servi ca garnitura la pui pane sau prajit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii