autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi taranesti

Autor: gabriela dumbrava (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela dumbrava (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 iulie 2007

Ingrediente
1 kg. cartofi, 2-3 cepe, 500 gr. bacon afumat, delicat, ulei, sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

133 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja dar sa fie putin mai tari cand infigi furculita in ei, dupa ce se racesc se curata, se taie in patru si apoi tot cartoful in doua si se prajesc in friteuza daca e posibil (astfel ies mai crocanti), alaturi intr-o tigaie se caleste ceapa cu baconul taiat si el fasii.

Se scot cartofii si se amesteca cu prajeala din tigaie se pune delicat, sare dupa gust. Merg serviti atat ca mancare de baza cat si ca garnitura la fripturi.

Sunt deliciosi, va garantez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Cartofii se curata si se taie in jumatate sau sferturi(bucatile sa nu fie prea mici pentru ca se

29 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Cartofi taranesti  la cuptor

Cartofi taranesti la cuptor

Intr-un vas de yena bine unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet,se aseaza in straturi alternative

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 16 mai 2015

    buuuni

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

2h

133 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. cartofi
  • 2-3 cepe
  • 500 gr. bacon afumat
  • delicat
  • ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta