autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi taranesti

Autor: gabriela dumbrava (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela dumbrava (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 iulie 2007

Ingrediente
1 kg. cartofi, 2-3 cepe, 500 gr. bacon afumat, delicat, ulei, sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

133 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja dar sa fie putin mai tari cand infigi furculita in ei, dupa ce se racesc se curata, se taie in patru si apoi tot cartoful in doua si se prajesc in friteuza daca e posibil (astfel ies mai crocanti), alaturi intr-o tigaie se caleste ceapa cu baconul taiat si el fasii.

Se scot cartofii si se amesteca cu prajeala din tigaie se pune delicat, sare dupa gust. Merg serviti atat ca mancare de baza cat si ca garnitura la fripturi.

Sunt deliciosi, va garantez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se spala cartofii si se pun nedecojiti la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cartofi taranesti cu pui

Cartofi taranesti cu pui

Curatam cartofii apoi ii taiem cuburi sau rondele si ii punem in tava. Peste ei se pune ceapa taiata

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 16 mai 2015

    buuuni

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

2h

133 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. cartofi
  • 2-3 cepe
  • 500 gr. bacon afumat
  • delicat
  • ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Barcute inamorate Barcute inamorate

Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indepartea miezul cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Iahnie de fasole cu praz