autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi taranesti

Autor: gabriela dumbrava (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela dumbrava (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 iulie 2007

Ingrediente
1 kg. cartofi, 2-3 cepe, 500 gr. bacon afumat, delicat, ulei, sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

133 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja dar sa fie putin mai tari cand infigi furculita in ei, dupa ce se racesc se curata, se taie in patru si apoi tot cartoful in doua si se prajesc in friteuza daca e posibil (astfel ies mai crocanti), alaturi intr-o tigaie se caleste ceapa cu baconul taiat si el fasii.

Se scot cartofii si se amesteca cu prajeala din tigaie se pune delicat, sare dupa gust. Merg serviti atat ca mancare de baza cat si ca garnitura la fripturi.

Sunt deliciosi, va garantez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de pui cu cartofi taranesti, la punga

Pulpe de pui cu cartofi taranesti, la punga

Curatam cartofii, ii spalam, ii feliem, adaugam sare si boia si ii amestecam bine. Pulpele de pui

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti la cuptor - reteta casei

Cartofi taranesti la cuptor - reteta casei

Cartofii se curata de coaja,se spala , si se fierb intregi in apa in care se vor adauga : un praf

21 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 16 mai 2015

    buuuni

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

2h

133 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. cartofi
  • 2-3 cepe
  • 500 gr. bacon afumat
  • delicat
  • ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Varza Calita