Ingrediente
6 cartofi mari, 300 g branza rasa (se poate folosi telemea de oaie,de vaca,telemea mixta ,mozzarela sau branza de capra), 200 g cascaval ras, un ardei gras sau capia rosu taiat julien, o ceapa rosie taiata pestisori, 300 g costita afumata taiata feliute subtiri, 2 - 3 oua batute cu putina boia dulce de ardei ( pentru culoare), unt, pesmet, Condimente folosite : boia dulce de ardei, busuioc, negru macinat, un praf de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
24 voturi
Mod de preparare
Se tapeteaza un vas termorezistent cu unt si pesmet. Se aseaza un strat de cartofi, costita, ceapa, ardei, branza,cascaval , se unge cu ou batut si se reia procedeul , ultimul strat fiind de cartofi. Se adauga cubulete de unt si se introduce vasul in cuptorul preincalzit in prealabil pentru cca 15-20 , suficient pentru inmuierea stratului de cartofi, dupa care se scoate din cuptor, se presara cascaval ras , oul batut ramas si se reintroduce la cuptor pana se obtine un preparat final frumos gratinat...
Acest gustos preparat se poate servi ca atare, alaturi de salata preferata ,cu smantana sau crema de iaurt dupa gust .
xtyna (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2012
bun, bun rau, imi lasa gura apa!
anca (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2012
5 stele!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2012
Multumesc mult...
Marian (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2012
e de-a dreptul apetisant!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2012
Multumesc mult...
Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2012
Foarte buna reteta aceasta si apetisanta !