autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Cartofi taranesti la cuptor - reteta casei

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 octombrie 2012

Ingrediente
6 cartofi mari, 300 g branza rasa (se poate folosi telemea de oaie,de vaca,telemea mixta ,mozzarela sau branza de capra), 200 g cascaval ras, un ardei gras sau capia rosu taiat julien, o ceapa rosie taiata pestisori, 300 g costita afumata taiata feliute subtiri, 2 - 3 oua batute cu putina boia dulce de ardei ( pentru culoare), unt, pesmet, Condimente folosite : boia dulce de ardei, busuioc, negru macinat, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

24 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se spala , si se fierb intregi in apa in care se vor adauga : un praf de sare, putin cimbru, oregano,piper negru macinat,o lingurita boia dulce de ardei si o crenguta de busuioc. Cartofii se fierb pe jumatate, se lasa la racit, apoi se vor taia rondele.
Se tapeteaza un vas termorezistent cu unt si pesmet. Se aseaza un strat de cartofi, costita, ceapa, ardei, branza,cascaval , se unge cu ou batut si se reia procedeul , ultimul strat fiind de cartofi. Se adauga cubulete de unt si se introduce vasul in cuptorul preincalzit in prealabil pentru cca 15-20 , suficient pentru inmuierea stratului de cartofi, dupa care se scoate din cuptor, se presara cascaval ras , oul batut ramas si se reintroduce la cuptor pana se obtine un preparat final frumos gratinat...

Acest gustos preparat se poate servi ca atare, alaturi de salata preferata ,cu smantana sau crema de iaurt dupa gust .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la cuptor - reteta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele cu sos de ciuperci(Almondegas com cogumelos)

Chiftele cu sos de ciuperci(Almondegas com cogumelos)

Ciupercile se spala,se usuca si se taie felii.Amesteca carnea cu oul batut,pesmet,mustar,sucul de

15 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cous-cous cu tocana de porc

Cous-cous cu tocana de porc

Carnea o spalam si o taiem cuburi, ceapa si usturoiul, o tocam marunt. Calim ceapa in ulei, pana

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Gem DeDude

    Gem DeDude (Chef de cuisine):

    Am pregatit-o in seara asta si toata lumea zice ca e delicioasa! :D Multumesc mult pentru reteta!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2014

    multumesc mult pt incredere... ma bucur ca v-au placut...

  • Fara foto

    Crudu Petrica Andreea , 24 ianuarie 2014

    foarte buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2012

    Va multumesc mult...

    • xtyna

      xtyna (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2012

      bun, bun rau, imi lasa gura apa!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2012

      5 stele!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2012

      Multumesc mult...

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2012

      e de-a dreptul apetisant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2012

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2012

      Foarte buna reteta aceasta si apetisanta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

24 voturi

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 300 g branza rasa (se poate folosi telemea de oaie,de vaca,telemea mixta ,mozzarela sau branza de capra)
  • 200 g cascaval ras
  • un ardei gras sau capia rosu taiat julien
  • o ceapa rosie taiata pestisori
  • 300 g costita afumata taiata feliute subtiri
  • 2 - 3 oua batute cu putina boia dulce de ardei ( pentru culoare)
  • unt
  • pesmet
  • Condimente folosite : boia dulce de ardei
  • busuioc, negru macinat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult pt incredere... ma bucur ca v-au placut...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt