autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Cartofi taranesti la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
cartofi, branza telemea, branza proaspata de vaci, costita afumata, oua, cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas de yena bine unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet,se aseaza in straturi alternative cartofi fierti taiati rondele,branza telemea amestecata cu putina branza proaspata de vaci,felii de costita afumata prajita in prealabil,felii de ou fiert si tot asa pana ajungeti ca ultimul strat sa fie format din rondele de cartofi fierti.
Se unge cu ou batut amestecat cu sare,piper,cimbru dupa gust,se rade branza si cascaval si se da la cuptor pentru gratinare.

Se serveste cu salata asortata de muraturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti cu pui la cuptor

Cartofi taranesti cu pui la cuptor

Transam puiul si il condimentam cu condimente pentru pui. Curatam cartofii si ii taiem bucati mari.

45 voturi    29 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti la cuptor - reteta casei

Cartofi taranesti la cuptor - reteta casei

Cartofii se curata de coaja,se spala , si se fierb intregi in apa in care se vor adauga : un praf

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine):

    Am incercat aceasta reteta si in afara de aspect(care cam lasa de dorit)mi-a iesit super.In afara de faptul ca este o "bomba kalorica",este o adevarata delicatesa.Eu in loc de costita afumata am folosit bacon.

  • 6 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2012

    Multumesc Sonia...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2012

    Multumesc ..Dan sa stii ca ma bucur tare mult ca ti-au placut ...

  • sonia

    sonia (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2012

    DELICIOS

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2012

      Bineinteles ca poti folosi si bacon...O seara buna...

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2012

      Pare o reteta foarte interesanta si apetisanta.O sa o incerc cit de curind.O intrebare as avea si eu:In loc de costita se poate folosi bacon-ul?Pt. ca eu sunt in Italia si aici costita afumata nu o gasesti.

    • Larisa Ghetu

      Larisa Ghetu (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Yummy...recunosc :) -cartofii gratinati sunt preferatii mei :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • branza telemea
  • branza proaspata de vaci
  • costita afumata
  • oua
  • cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc Sonia...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Muschi de vita cu ciuperci champignion si carnaciori de casa..