autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Cartofi umpluti

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
4 cartofi mari, 500g carne macinata de porc (sau pasare), 300g ciuperci, 4 fire ceapa verde, 1 ardei kapia rosu, 200g cascaval ras, 2 oua, 3 linguri ulei, marar verde, cimbru verde, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert, dar trebue sa avem jrija sa nu-I fierbem prea tare (eu iam fiert 15’), apoi se scurg de apa si se lasa la racit.
Spalam ceapa, ardeiul si ciupercile marunt. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si ardeiul, calim 2-3’ si adaugam si ciupercile. Amestecam si lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci, cam 5’ apoi luam tigaia de pe foc si golim legumele intr-un bol. In aceiasi tigaie(sau alta) punem carnea macinata si o dinstuim 3-4’ pana-si schimba complet culoarea, dar fara sa o prajim. Peste carne adaugam legumele si frunzele maruntite. Batem cele doua oua si le rasturnam peste compozitie. Amestecam, asezonam cu sare si piper,mai lasam 1-2’ si umplutura este gata.
Tapetam o tava cu hartie de copt pe care o stropim cu 1 ligura de ulei.
Cartofii ii sectionam in doua, pe lungime si ii scobim. Punem cate putin cascaval in scobitura, apoi ii umplem. Ii asezam in tava, presaram peste ei, restul de cascaval, ii stropim cu uleiul ramas si ii dam la cuptor, la foc moderat, pentru 50’.
Se servesc, calzi, cu salata de cruditati. Miezul scos din cartofi l-am pregatit si sevit cu sos de marar.
Pofta buna!
Cartofii se spala si se pun la fiert, dar trebue sa avem jrija sa nu-I fierbem prea tare (eu iam fiert 15’), apoi se scurg de apa si se lasa la raci
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Cartofii fierti si curatati le scoatem miezul, farshul se prajeste, iar cind se raceste se adauga

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti cu branzeturi si verdeturi

Cartofi umpluti cu branzeturi si verdeturi

Incalzim cuptorul la 200°C. Spalam foarte bine coaja cartofilor, apoi ii invelim in folie de staniol.

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Foxxi T.

    Foxxi T. (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Arata bine,maine o si incerc:D

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Aspectuosi si deliciosi.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Arata foarte bine!

    • Fara foto

      tatiana , 03 iunie 2010

      foarte interesant, merita incercata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Super din toate punctele de vedere...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Deliciosi si aspectuosi!felicitãri!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arome de 5*****!Felicitari pentru decor.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Apetisanti, buna reteta!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte buni...si arata si tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 500g carne macinata de porc (sau pasare)
  • 300g ciuperci
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi
Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat. Intr-o cratita punem

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Budinci
Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Foxxi T. (Chef de cuisine)

Arata bine,maine o si incerc:D

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Tochitura moldoveneasca Tochitura moldoveneasca

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o putin pe ambele parti pana s-a inalbit

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne
Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne