autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Cartofi umpluti

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
4 cartofi mari, 500g carne macinata de porc (sau pasare), 300g ciuperci, 4 fire ceapa verde, 1 ardei kapia rosu, 200g cascaval ras, 2 oua, 3 linguri ulei, marar verde, cimbru verde, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert, dar trebue sa avem jrija sa nu-I fierbem prea tare (eu iam fiert 15’), apoi se scurg de apa si se lasa la racit.
Spalam ceapa, ardeiul si ciupercile marunt. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si ardeiul, calim 2-3’ si adaugam si ciupercile. Amestecam si lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci, cam 5’ apoi luam tigaia de pe foc si golim legumele intr-un bol. In aceiasi tigaie(sau alta) punem carnea macinata si o dinstuim 3-4’ pana-si schimba complet culoarea, dar fara sa o prajim. Peste carne adaugam legumele si frunzele maruntite. Batem cele doua oua si le rasturnam peste compozitie. Amestecam, asezonam cu sare si piper,mai lasam 1-2’ si umplutura este gata.
Tapetam o tava cu hartie de copt pe care o stropim cu 1 ligura de ulei.
Cartofii ii sectionam in doua, pe lungime si ii scobim. Punem cate putin cascaval in scobitura, apoi ii umplem. Ii asezam in tava, presaram peste ei, restul de cascaval, ii stropim cu uleiul ramas si ii dam la cuptor, la foc moderat, pentru 50’.
Se servesc, calzi, cu salata de cruditati. Miezul scos din cartofi l-am pregatit si sevit cu sos de marar.
Pofta buna!
Cartofii se spala si se pun la fiert, dar trebue sa avem jrija sa nu-I fierbem prea tare (eu iam fiert 15’), apoi se scurg de apa si se lasa la raci
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Cartofi copti si umpluti

Cartofi copti si umpluti

1 Se fierb cartofii in coaja timp de 10 min.,atat cat sa se inmoaie un pic apoi se lasa sa se raceasca

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti la cuptor

Cartofi umpluti la cuptor

Cartofii se spala, ii uscam si ii taiem pe jumatate. Scobim cartofii cu o lingurita pana ramane o

6 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Foxxi T.

    Foxxi T. (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Arata bine,maine o si incerc:D

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Aspectuosi si deliciosi.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Arata foarte bine!

    • Fara foto

      tatiana , 03 iunie 2010

      foarte interesant, merita incercata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Super din toate punctele de vedere...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Deliciosi si aspectuosi!felicitãri!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arome de 5*****!Felicitari pentru decor.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Apetisanti, buna reteta!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte buni...si arata si tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 500g carne macinata de porc (sau pasare)
  • 300g ciuperci
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi
Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat. Intr-o cratita punem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Budinci
Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Foxxi T. (Chef de cuisine)

Arata bine,maine o si incerc:D

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Mini tarte cu carne

Mini tarte cu carne

Mini tarte cu aluat de casa si carne de porc tocata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute cu susan, in sos

Chiftelute cu susan, in sos

Intr-un bol mai mărişor, adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne