autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Cartofi umpluti

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
4 cartofi mari, 500g carne macinata de porc (sau pasare), 300g ciuperci, 4 fire ceapa verde, 1 ardei kapia rosu, 200g cascaval ras, 2 oua, 3 linguri ulei, marar verde, cimbru verde, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert, dar trebue sa avem jrija sa nu-I fierbem prea tare (eu iam fiert 15’), apoi se scurg de apa si se lasa la racit.
Spalam ceapa, ardeiul si ciupercile marunt. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si ardeiul, calim 2-3’ si adaugam si ciupercile. Amestecam si lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci, cam 5’ apoi luam tigaia de pe foc si golim legumele intr-un bol. In aceiasi tigaie(sau alta) punem carnea macinata si o dinstuim 3-4’ pana-si schimba complet culoarea, dar fara sa o prajim. Peste carne adaugam legumele si frunzele maruntite. Batem cele doua oua si le rasturnam peste compozitie. Amestecam, asezonam cu sare si piper,mai lasam 1-2’ si umplutura este gata.
Tapetam o tava cu hartie de copt pe care o stropim cu 1 ligura de ulei.
Cartofii ii sectionam in doua, pe lungime si ii scobim. Punem cate putin cascaval in scobitura, apoi ii umplem. Ii asezam in tava, presaram peste ei, restul de cascaval, ii stropim cu uleiul ramas si ii dam la cuptor, la foc moderat, pentru 50’.
Se servesc, calzi, cu salata de cruditati. Miezul scos din cartofi l-am pregatit si sevit cu sos de marar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti cu carne tocata de peste

Cartofi umpluti cu carne tocata de peste

Stiuca ( pestele) se dezoseaza si se toaca carnea, impreuna cu cateii de usturoi si morcovul. Cartofii

2 voturi    0 comentarii
1h
Salate cu peste
Cartofi umpluti la cuptor

Cartofi umpluti la cuptor

Cartofii se spala, ii uscam si ii taiem pe jumatate. Scobim cartofii cu o lingurita pana ramane o

6 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Foxxi T.

    Foxxi T. (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Arata bine,maine o si incerc:D

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Aspectuosi si deliciosi.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Arata foarte bine!

    • Fara foto

      tatiana , 03 iunie 2010

      foarte interesant, merita incercata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Super din toate punctele de vedere...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Deliciosi si aspectuosi!felicitãri!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arome de 5*****!Felicitari pentru decor.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Apetisanti, buna reteta!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte buni...si arata si tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 500g carne macinata de porc (sau pasare)
  • 300g ciuperci
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Foxxi T. (Chef de cuisine)

Arata bine,maine o si incerc:D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pipote cu ceapa