Cartofi Umpluti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cartofi mai "dolofani"
  • sunculita cca 70 g
  • o ceapa
  • branza cca 50 g
  • cascaval sau parmezan
  • putin ulei
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, verificandu-i din cand in cand (nu trebuie sa fie prea fierti din cauza ca se pot rupe). Incepem sa tocam marunt ceapa, sunculita si mararul,iar cascavalul il dam prin razatoare.In timp ce cartofii fierb, o sa punem o tigaie pe foc cu putin ulei, ungem bine tigaia cu uleiul incins si adaugam ceapa tocata marunt. Lasam ceapa sa se caleasca pana devine usor aurie si adaugam sunculita taiata marunt. Amestecam in continuu astfel incat continutul sa nu se prinda si lasam la foc pana cand sunculita se rumeneste putin. Dupa ce sa rumenit, adaugati sare si piper dupa gust. Dupa ce cartofii s-au fiert, astfel incat sa fie putin mai tari deoarece nu trebuie sa se rupa, ii lasam la racit cca 10 minute.In tot acest timp punem branza, mararul, putin cascaval ras/parmezan (cam o lingura) intr-un bol si amestecam bine(daca aveti unt sau margarina puteti pune linistiti, la mine sa nimerit de data asta sa nu am).

La sfarsit puteti pune si putin piper, dupa gust. Dupa ce s-au racit cartofii ii curatam,taiem pe jumatate si cu o lingurita ii scobim. ATENTIE cu scobitul ca sa nu se rupa(mie mi s-au rupt 2 ). Dupa ce ii scobim ii umplem cu umplutura facuta,cum doriti dumneavoastra jumi-juma sau unu de un fel altul de alt fel pana ii umplem pe toti. Punem cascaval deasupra si putina sare si piper.Ii introducem la cuptora pana cand cascavalul se topeste. Ca sa nu aruncam compozitia ramasa, am pisat cartofii si am facut bilute umplute cu compozitia ramasa. Le-am pus 5 minute la cuptor.

Sunt foarte buni cu o salata, la cina sau micul dejun.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor