autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi Umpluti

Autor: Pufilici (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pufilici (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2015

Ingrediente
3 cartofi mai "dolofani", sunculita cca 70 g, o ceapa, branza cca 50 g, cascaval sau parmezan, putin ulei, marar, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, verificandu-i din cand in cand (nu trebuie sa fie prea fierti din cauza ca se pot rupe). Incepem sa tocam marunt ceapa, sunculita si mararul,iar cascavalul il dam prin razatoare.In timp ce cartofii fierb, o sa punem o tigaie pe foc cu putin ulei, ungem bine tigaia cu uleiul incins si adaugam ceapa tocata marunt. Lasam ceapa sa se caleasca pana devine usor aurie si adaugam sunculita taiata marunt. Amestecam in continuu astfel incat continutul sa nu se prinda si lasam la foc pana cand sunculita se rumeneste putin. Dupa ce sa rumenit, adaugati sare si piper dupa gust. Dupa ce cartofii s-au fiert, astfel incat sa fie putin mai tari deoarece nu trebuie sa se rupa, ii lasam la racit cca 10 minute.In tot acest timp punem branza, mararul, putin cascaval ras/parmezan (cam o lingura) intr-un bol si amestecam bine(daca aveti unt sau margarina puteti pune linistiti, la mine sa nimerit de data asta sa nu am).

La sfarsit puteti pune si putin piper, dupa gust. Dupa ce s-au racit cartofii ii curatam,taiem pe jumatate si cu o lingurita ii scobim. ATENTIE cu scobitul ca sa nu se rupa(mie mi s-au rupt 2 ). Dupa ce ii scobim ii umplem cu umplutura facuta,cum doriti dumneavoastra jumi-juma sau unu de un fel altul de alt fel pana ii umplem pe toti. Punem cascaval deasupra si putina sare si piper.Ii introducem la cuptora pana cand cascavalul se topeste. Ca sa nu aruncam compozitia ramasa, am pisat cartofii si am facut bilute umplute cu compozitia ramasa. Le-am pus 5 minute la cuptor.

Sunt foarte buni cu o salata, la cina sau micul dejun.

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Cartofii fierti si curatati le scoatem miezul, farshul se prajeste, iar cind se raceste se adauga

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi copti de doua ori (cartofi umpluti cu varza)

Cartofi copti de doua ori (cartofi umpluti cu varza)

Cartofii ii spalam foarte bine si intregi ii punem intr-o tava de copt. Ii dam la cuptor si

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 cartofi mai "dolofani"
  • sunculita cca 70 g
  • o ceapa
  • branza cca 50 g
  • cascaval sau parmezan
  • putin ulei
  • marar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
cartofi " gratin"