Cartofi Umpluti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cartofi mai "dolofani"
  • sunculita cca 70 g
  • o ceapa
  • branza cca 50 g
  • cascaval sau parmezan
  • putin ulei
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, verificandu-i din cand in cand (nu trebuie sa fie prea fierti din cauza ca se pot rupe). Incepem sa tocam marunt ceapa, sunculita si mararul,iar cascavalul il dam prin razatoare.In timp ce cartofii fierb, o sa punem o tigaie pe foc cu putin ulei, ungem bine tigaia cu uleiul incins si adaugam ceapa tocata marunt. Lasam ceapa sa se caleasca pana devine usor aurie si adaugam sunculita taiata marunt. Amestecam in continuu astfel incat continutul sa nu se prinda si lasam la foc pana cand sunculita se rumeneste putin. Dupa ce sa rumenit, adaugati sare si piper dupa gust. Dupa ce cartofii s-au fiert, astfel incat sa fie putin mai tari deoarece nu trebuie sa se rupa, ii lasam la racit cca 10 minute.In tot acest timp punem branza, mararul, putin cascaval ras/parmezan (cam o lingura) intr-un bol si amestecam bine(daca aveti unt sau margarina puteti pune linistiti, la mine sa nimerit de data asta sa nu am).

La sfarsit puteti pune si putin piper, dupa gust. Dupa ce s-au racit cartofii ii curatam,taiem pe jumatate si cu o lingurita ii scobim. ATENTIE cu scobitul ca sa nu se rupa(mie mi s-au rupt 2 ). Dupa ce ii scobim ii umplem cu umplutura facuta,cum doriti dumneavoastra jumi-juma sau unu de un fel altul de alt fel pana ii umplem pe toti. Punem cascaval deasupra si putina sare si piper.Ii introducem la cuptora pana cand cascavalul se topeste. Ca sa nu aruncam compozitia ramasa, am pisat cartofii si am facut bilute umplute cu compozitia ramasa. Le-am pus 5 minute la cuptor.

Sunt foarte buni cu o salata, la cina sau micul dejun.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise