Cartofii cu coaja se spala foarte bine dupa care-i punem la fiert. In acest timp taiem cubulete mici baconul si prajim in putin ulei de masline, feliem maslinele si tocam marunt putin marar, patrunjel si partea verde de la o ceapa. Dupa ce sunt fierti cartofii ii lasam sa se raceasca complet, taiem in doua pe lungime si scobim miezul cu ajutorul unei lingurite, lasand o margine de jur imprejur de circa 1 cm. Mixam miezul cartofilor cu mascarpone/crema de branza, adaugam maslinele feliate, cubuletele de bacon, smantana, uleiul, pasta de ardei iute, ceapa verde, mararul, patrunjelul si asezonam cu sare si piper dupa gust. Umplem "cosuletele" de cartofi cu aceasta compozitie, presaram deasupra parmezan ras si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit (200 gr C) circa 15 minute pana devin aurii.
Pentru sos amestecam toate ingredientele: iaurtul, samntana, partea verde din ceapa tocata marunt, deasemenea si patrunjelul si mararul tocat, iar la sfarsit asezonam cu sare si piper dupa gust.
Pofta Buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii