Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm.
Se lasa sa fiarba 10 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac.
Intre timp curatati si tocati ceapa (prazul) si puneti-o la calit in ulei fara sa o prajiti, picurati putina apa. Caliti 5-6 minute, nu prea mult. Scurgeti cartofii, lasati-i sa se racoreasca putin, curatati coaja si taiati-i in jumatate. Cu o lingurita faceti in fiecare jumatate cate o scobitura, pastrand un perete de 7-8 mm.
Ce scobiti din cartofi puneti intr-un castron. Radeti deasupra branza telemea si adaugati branza de vaci (feta).
Tocati ouale fierte si patrunjelul, adaugati-le in castron impreuna cu ceapa calita si oul crud. Omogenizati compozitia. Condimentati cu piper.
Umpleti generos jumatatile de cartofi cu compozitie, decorati cu cate o feliuta de rosii (castravete acru, gogosar) si cu frunze de patrunjel. Puneti cartofii intr-o tava cu putina margarina sub fiecare si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 30 minute.
Dupa ce s-au rumenit, scoateti-i pe un platou. Se pot servi ca atare sau cu diferite sosuri.
Pofta buna. Sper sa va placa reteta. Se pot face si cu alte umpluturi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii