autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi umpluti cu branza la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
5-6 cartofi potriviti (roz), 2 cepe (1 praz), 200 g telemea de oi, 50 g feta sau branza de vaci, 3 oua fierte, 1 ou crud, 4-5 rosii micute, 1 lingura margarina, 4 linguri ulei, cateva fire patrunjel, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm.
Se lasa sa fiarba 10 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac.
Intre timp curatati si tocati ceapa (prazul) si puneti-o la calit in ulei fara sa o prajiti, picurati putina apa. Caliti 5-6 minute, nu prea mult. Scurgeti cartofii, lasati-i sa se racoreasca putin, curatati coaja si taiati-i in jumatate. Cu o lingurita faceti in fiecare jumatate cate o scobitura, pastrand un perete de 7-8 mm.
Ce scobiti din cartofi puneti intr-un castron. Radeti deasupra branza telemea si adaugati branza de vaci (feta).
Tocati ouale fierte si patrunjelul, adaugati-le in castron impreuna cu ceapa calita si oul crud. Omogenizati compozitia. Condimentati cu piper.
Umpleti generos jumatatile de cartofi cu compozitie, decorati cu cate o feliuta de rosii (castravete acru, gogosar) si cu frunze de patrunjel. Puneti cartofii intr-o tava cu putina margarina sub fiecare si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 30 minute.
Dupa ce s-au rumenit, scoateti-i pe un platou. Se pot servi ca atare sau cu diferite sosuri.
Pofta buna. Sper sa va placa reteta. Se pot face si cu alte umpluturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Se fierb cat sa ramana destul de tari, sa

21 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Chiftelute de dovlecei cu orez

Chiftelute de dovlecei cu orez

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca . Dovlecei

4 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Foxxi T.

    Foxxi T. (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Pare delicios.Maine o voi incerca.

  • cory

    cory (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Imi aduc aminte de reteta asta... FFFFFFF bunaaa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Ce frumosi i-ai facut!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte buni! Si eu fac ceva asemanator.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 5-6 cartofi potriviti (roz)
  • 2 cepe (1 praz)
  • 200 g telemea de oi
  • 50 g feta sau branza de vaci
  • 3 oua fierte
  • 1 ou crud
  • 4-5 rosii micute
  • 1 lingura margarina
  • 4 linguri ulei
  • cateva fire patrunjel
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Foxxi T. (Chef de cuisine)

Pare delicios.Maine o voi incerca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Barcute inamorate Barcute inamorate

Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indepartea miezul cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb