autor:

anuta

» » , , , , Aperitive cu brinza, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Ingrediente
5-6 cartofi mari, 200 g spanac tocat fin(piure), 100 g afumatura(ciolan afumat), ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare, condimente, 200 g carne tocata de curcan, 1 morcov mic, patrunjel verde, 100 g cascaval ras, oua de prepelita

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba, nu foarte tare, se lasa sa patrunda mai greu furculita in ei, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca un pic. Se prepara piureul de spanac, calind 2 catei de usturoi, intr-un pic de ulei de masline, apoi se scot si se caleste jumatate din afumatura taiata cubulete mici, se adauga pireul de spanac, se adauga si un pic de apa, se potriveste de sare si condimente dupa gust si se lasa sa clocoteasca pana se leaga bine. Se lasa sa se raceasca.



Se prepara umplutura de carne, calind intr-un pic de ulei afumatura ramasa, cu rondele subtiri de morcov, apoi se aduga carnea tocata si se condimenteaza si se potriveste de sare, se lasa sa fiarba bine pana scade tot sucul lasat. Se adauga verdeata tocata fin.



Cartofii calzi inca, se taie in 2 jumatati egale, se scobesc cu o lingurita, lasand un perete de cartof cam de 1 cm. Se asaza jumatatile de cartof, cu scobitura in sus, in tava in care am pus hartie de copt, apoi punem cate o lingura de piure de spanac, deasupra cate o lingura de umplutura de carne tocata, se presara cascaval ras deasupra, se sparge cate un ou de prepelita si se dau la cuptor pentru inca 15 minute, pana se rumenesc frumos.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce la cuptor

Varza dulce la cuptor

Varza se taie fideluta si se pune la oparit in apa cu sare pentru citeva minute, apoi se scurge

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Se spala si se fierbe fasolea si morcovul taiat marunt. Apa in care fierb boabele de fasole se goleste

7 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5-6 cartofi mari
  • 200 g spanac tocat fin(piure)
  • 100 g afumatura(ciolan afumat)
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • condimente
  • 200 g carne tocata de curcan
  • 1 morcov mic
  • patrunjel verde
  • 100 g cascaval ras
  • oua de prepelita

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pachetele de vinete