Cartofi umpluti la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi umpluti la cuptor

Ingrediente

  • 1. 6-7 cartofi
  • 2. carne de vita sau de porc tocata
  • 3. ciuperci
  • 4. cascaval
  • 5. oregano
  • 6. busuioc
  • 7. sare
  • 8. piper macinat
  • 9. cimbru.
  • 10. rosii conservate sau normale
  • 11. ulei sau unt
  • 12. marar sau patrunjel
  • 13. usturoi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja la foc mic pe aragaz, dupa ce s-au fiert se lasa sa se racesca cateva minute ca sa ii poti curata de coaja. Apoi se curata coaja si se scobesc pe mijloc, dar nu de tot cat sa incapa umplutura.

Dupa aia luati o tigaie.. nu mare..potrivita, adaugati putin ulei cat sa unga tigaia, pune-ti carnea tocata sa se rumeneasca un pic,sarea,piperul,oregano,busuioc si cimbru dupa preferinta, sa se fragezeasca si sa ii dea o aroma placuta.

Dupa ce carnea s-a rumenit se da jos de pe foc. Se umplu cartofii, se adauga ciupercile (deasupra umpluturii ) si cascavalul ras. Dupa ce ati terminat, luati o tava de cuptor, o ungeti cu ulei sau cu unt in functie de preferinta si adaugati rosiile conservate sau normale, dar taiate marunt si putin usturoi. Apoi puneti cartofii cu scobitura in sus si marar sau patrunjel in functie de preferinta, dupa care bagati la cuptor timp de 30 de minute si serviti cu rosii taiate sau cu smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise