autor:

Sidy

» » Aperitive

Cas (de oaie) pane

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Ingrediente
4 bucati cas proaspat zvintat bine, 1 ou, 3 linguri faina, 3 linguri pesmet, ulei.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Feliile de cas se dau prin faina, oul batul si apoi pesmet. Dupa ce au fost date prin toate, cele 4 felii de cas se lasa asa sa se odihneasca 20-30 minute (astfel nu se va mai desprinde crusta, la prajit).
Se pune uleiul in tigaie si se incinge bine... uleiul trebuie sa fie indestulator.
Se prajesc bucatile de cas pe ambele parti cam 4-5 minute, pana se rumenesc, si se servesc cu castraveti covasiti (murati la soare) sau cu orice alta salata preferati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cas (de oaie) pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
saratele

saratele

Toate ingredientele se amesteca cu faina pana se formeaza un aluat potrivit numai bun de intins.

19 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele. Intr-un castron, cernem

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

    Pentru a nu curge la prajit, bucatile de cas se dau prin faina amestecata cu ou (adera cu mult mai bine) si apoi prin pesmet. Eu le las apoi cateva ore bune la odihnit. Casul proaspat este nesarat si va trebui sa-l saram inainte sau punem putina sare in ou. La fel se prepara si cascavalul pané dar nu mai punem sare. Avem grija sa nu intepam casul cu furculita in timpul prajirii deoarece acesta este in stare lichida si se va imprastia in tigaie. De aceea vom folosi de preferinta o paleta. Casul pané se serveste la masa numai fierbinte si e excelent si cu rosii sau castraveti de gradina proaspeti.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati cas proaspat zvintat bine
  • 1 ou
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
titza

titza (Chef de cuisine)

Pentru a nu curge la prajit, bucatile de cas se dau prin faina amestecata cu ou (adera cu mult mai bine) si apoi prin pesmet. Eu le las apoi cateva ore bune la odihnit. Casul proaspat este nesarat si va trebui sa-l saram inainte sau punem putina sare in ou. La fel se prepara si cascavalul pané dar nu mai punem sare. Avem grija sa nu intepam casul cu furculita in timpul prajirii deoarece acesta este in stare lichida si se va imprastia in tigaie. De aceea vom folosi de preferinta o paleta. Casul pané se serveste la masa numai fierbinte si e excelent si cu rosii sau castraveti de gradina proaspeti.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu cascaval, carnati afumati si susan