Cascada de gheata

Timp pregatire
8 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 ml de apa
  • 5 picaturi de colorant albastru alimentar
  • 125 ml de suc tonic de lamaie verde
  • 375 ml de bautura carbogazoasa
  • 4 cupe de inghetata de vanilie

Mod de preparare

1. Se pune apa pentru cuburile de gheata intr-un pahar. Se adauga colorantul alimentar si se amesteca bine. Se toarna cu grija apa albastra intr-o punga sau intr-o tava pentru cuburi de gheata. Se obtin aproximativ 20 de cuburi. Se lasa sa se congeleze bine.

2. Se adauga sucul tonic de lamaie verde intr-o carafa mare. Se toarna bautura carbogazoasa peste sucul tonic.

3. Se pune bautura in doua pahare inalte. Se scot cuburile de gheata din punga sau din tava si se asaza intr-un servet de masa curat. Se asaza servetul pe blatul mesei si se zdrobeste cu atentie cu un sucitor pana cand se marunteste gheata. Se adauga gheata zdrobita in fiecare pahar.

4. In sfarsit, se pun cate doua cupe de inghetata in fiecare bautura. Se orneaza cu paie colorate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise