autor:

Cely Snijec

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Cascaval de casa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2009

Ingrediente
2 kg branza de vaci, 2 l lapte, un pachet margarina, 2 oua, 2 linguri bicarbonat, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Asezi branza in strecuratoare, peste care torni laptele. Lasi sa se scurga foarte bine. Dai branza prin masina de carne sau prin sita, apoi asezi branza intr-o cratita mai mare. Adaugi ouale batute, margarina, sare, piper,bicarbonatul. Dai pe flacara amestecand continuu, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba.Uneori e nevoie de mai mult timp de fierbere. In functie de calitatea branzei, de cat e de bine scursa.Trebuie sa aiba o consistenta mai groasa ca sa fie gata. Atentie sa nu se prinda de fundul cratitei.Ungi o cratita cu unt sau ulei in care asezi pasta obtinuta. Dai la rece.Este un produs grozav de gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cascaval de casa

Cascaval de casa

Punem laptele la fiert,iar branza de vaci o maruntim la robotul de bucatarie.Cand laptele incepe

2 voturi    0 comentarii
4h
Aperitive cu brinza
Cascaval de casa

Cascaval de casa

Se farama branza intr-o cratita si se pune lapte pana da peste ea si se amesteca cu o lingura branza

12 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Sunt convinsa ca e un cascaval grozav de gustos.Am sa incerc si am sa-ti spun cum a iesit.La noi se manaca foarte bine cascavalul,dar parca nu mai stiu de care sa mai iau ca sa fie mai gustos.Si reteta aceasta e pe gustul meu.

  • Fara foto

    lore , 08 mai 2010

    foarte bun a iesit cascavalul din reteta dvs.va multumesc mult,sunteti o gospodina buna

  • Fara foto

    Cely , 21 august 2009

    Nu as putea sa spun exact care este rostul bicarbonatului, asa am reteta din familie. Dar,bicarbonatul da gustul de cascal si lasa chiar niste gauri ca la schveitzer.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Am o intrebare,care este rostul bicarbonatuli in aceasta reteta?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      E bine ca laptele sa fie caldut

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Laptele trebuie sa fie cald sau nu are importanta?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Seamana cu ce vrea fiecare. Eu obtin cascaval, ieftin si gustos, original din Bucovina.Cred ca ai citit doar titlul.

    • simona stana

      simona stana (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Interesanta dar seamana mai mult cu o reteta de branza topita pe care mi-o facea mama cand eram mica dar parca mai punea si bicarbonat.Am s-o intreb.Si promit ca voi posta in cateva zile o reteta originala de cascaval,foarte bun care se vinde foarte bine desi e foarte scump.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg branza de vaci
  • 2 l lapte
  • un pachet margarina
  • 2 oua
  • 2 linguri bicarbonat
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mirey (Chef de cuisine)

Sunt convinsa ca e un cascaval grozav de gustos.Am sa incerc si am sa-ti spun cum a iesit.La noi se manaca foarte bine cascavalul,dar parca nu mai stiu de care sa mai iau ca sa fie mai gustos.Si reteta aceasta e pe gustul meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Rotolo di ricotta e spinaci