autor:

elucubratii culinare

» » Aperitive

Cașcaval pane

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
500 g cașcaval,, 2 ouă,, 1 lingură lapte,, 100 g făină,, 100 g pesmet,, 100 g unt sau ulei.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Alegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare.
Cașcavalul se taie în patru felii groase.
Batem într-o farfurie adâncă cele 2 ouă cu o lingură lapte.
Se poate adăuga în ou și un praf de piper proaspăt măcinat.
Se trece fiecare felie de cașcaval prin ou, făină, ou și iarăși făină.
La sfârșit se trece prin ou și prin pesmet.
Într-o tigaie topim jumătate din cantitatea de unt și prăjim 2 felii de cașcaval pe ambele părți pănă se rumenesc frumos.
Focul trebuie să fie potrivit, ca să nu le ardem.
Procedăm la fel și cu celelalte 2 felii de cașcaval.
Servim imediat.
Eu am preferat lângă o salată verde cu roșii, castraveți, ceapă verde și ridichi, stropită cu ulei de măsline și oțet balsamic ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cașcaval pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval pane cu sunculita

Cascaval pane cu sunculita

Cascavalul se taie in felii de cca.1 cm, se inveleste in sunculita taiata foarte subtire, dupa care

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Pulpa de porc la tava cu sote de ciuperci si cascaval pane

Pulpa de porc la tava cu sote de ciuperci si cascaval pane

Pulpa se curata bine de pielite, se spala, se portioneaza si se bate putin la o grosime potrivita

9 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g cașcaval,
  • 2 ouă,
  • 1 lingură lapte,
  • 100 g făină,
  • 100 g pesmet,
  • 100 g unt sau ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Placintele impaturite