autor:

elucubratii culinare

» » Aperitive

Cașcaval pane

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
500 g cașcaval,, 2 ouă,, 1 lingură lapte,, 100 g făină,, 100 g pesmet,, 100 g unt sau ulei.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Alegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare.
Cașcavalul se taie în patru felii groase.
Batem într-o farfurie adâncă cele 2 ouă cu o lingură lapte.
Se poate adăuga în ou și un praf de piper proaspăt măcinat.
Se trece fiecare felie de cașcaval prin ou, făină, ou și iarăși făină.
La sfârșit se trece prin ou și prin pesmet.
Într-o tigaie topim jumătate din cantitatea de unt și prăjim 2 felii de cașcaval pe ambele părți pănă se rumenesc frumos.
Focul trebuie să fie potrivit, ca să nu le ardem.
Procedăm la fel și cu celelalte 2 felii de cașcaval.
Servim imediat.
Eu am preferat lângă o salată verde cu roșii, castraveți, ceapă verde și ridichi, stropită cu ulei de măsline și oțet balsamic ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cașcaval pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
CASCAVAL PANE DIETETIC

CASCAVAL PANE DIETETIC

Feliile de caşcaval se ung cu puţin ulei de măsline, se tăvălesc prin tărâţe de ovăz, apoi

7 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Cascaval pane

Cascaval pane

Cascavalul se taie in felii intre 5mm-1cm.Feliile de cascaval se ung cu putin ulei pe ambele parti,se

42 voturi    24 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g cașcaval,
  • 2 ouă,
  • 1 lingură lapte,
  • 100 g făină,
  • 100 g pesmet,
  • 100 g unt sau ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Mamaliguta cu branza de burduf si smantana