autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cassoulet

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
500 g fasole alba (uscata), 5 cepe, 6 cuisoare, 100 g sorici, 3 crengute cimbru, 3 fire patrunjel, 2 foi de dafin, 6 catei de usturoi, 250 g carnati (usturoiati), 500 g carne de miel, 400 g ceafa de porc, 100 g costita, 4 linguri untura, sare, piper, 3 rosii mari (circa 500 g), 2-3 linguri pesmet.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1. Se pune fasolea la inmuiat. Se pune fasolea intr-o oala mare, se adauga 2 l de apa si se lasa peste noapte - cu capac - sa se inmoaie. Se curata 3 cepe si se infig in ele cuisoarele. Soriciul se pune in apa clocotita si se lasa sa fiarba cateva minute. 2. Se fierbe fasolea. Se leaga cu o ata patrunjelul, cimbrul si o foaie de dafin. Se fierbe fasolea circa o ora in apa in care a fost inmuiata, impreuna cu cele 3 cepe impanate, soriciul, buchetul de ierburi aromate si 3 catei de usturoi curatati de coaja. Se adauga carnatul si se fierbe si el impreuna cu fasolea, circa 1/2 ora. 3. Se prajeste carnea de miel si de porc. Carnea spalata si zvantata se taie bucati potrivite, iar costita se taie cubulete. Se prajesc toate in untura incinsa, se toaca marunt celelalte 2 cepe si cei 3 catei de usturoi, se prajesc si ele cateva minute impreuna cu carnea, dupa care se adauga si foaia de dafin ramasa. 4. Se fierbe carnea. Se scurge fasolea, iar zeama de toarna peste carne. Se adauga rosiile curatate de pielita si taiate marunt si se fierb incet, impreuna cu carnea la foc mic, aproximativ o ora. 5. Se pun ingredientele intr-o forma rezistenta la foc. Pe fundul formei se aseaza soriciul, iar peste el se toarna jumatate din fasole. Peste fasole urmeaza bucatile de carne si deasupra restul de fasole, in care s-a incorporat carnatul taiat felii. 6. Cassoulet-ul se rumeneste la cuptor. Peste amestecul de fasole si carne se presara pesmetul, se baga la cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se rumeneasca circa 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cassoulet

Cassoulet

Ziua 1 * Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2

5 voturi    2 comentarii
6h
Mancaruri cu carne
PUI IMPANAT LA CUPTOR

PUI IMPANAT LA CUPTOR

Scaldati cuptorul la 200°C.Intre timp amestecati pezmetul cu patranjelul tocat si cu parmizanu.Da-ti

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole alba (uscata)
  • 5 cepe
  • 6 cuisoare
  • 100 g sorici
  • 3 crengute cimbru
  • 3 fire patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • 250 g carnati (usturoiati)
  • 500 g carne de miel
  • 400 g ceafa de porc
  • 100 g costita
  • 4 linguri untura
  • sare
  • piper
  • 3 rosii mari (circa 500 g)
  • 2-3 linguri pesmet.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tochitura olteneasca (Super apetisant)