autor:

I. Mircescu

» » Conserve si muraturi

Castraveti bulgaresti

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
A venit toamna! e vremea conservelor - dulceturi, compoturi, muraturi, zacusca, suc de rosii...e timpul sa umplem camarile cu provizii pentru iarna care nu e prea departe..., , Ingrediente: (4 borcane 800g), 2 kg castraveciori, ceapa, morcov, radacina hrean, boabe mustar, boabe piper, foi dafin, sare, zahar, otet, ramuri de marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu spalarea si sterilizarea borcanelor.
Castravetii se spala si li se taie capetele.
In fiecare borcan asezam castravetii, 2 rondele de ceapa, 2-3 rondele de morcov, 3-4 rondele de hrean, 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boabe de piper, 1-2 foi dafin, 1 lingura rasa de sare, 1 lingura rasa de zahar, 5 linguri de otet.
Se completeaza cu apa rece, se capseaza capacele si se agita borcanele pentru amestecarea ingredientelor.
Se pun la fiert in oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel de bucatarie.
Se lasa la fiert 20-25 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.
Se acopera cu prosoape pentru o racire cat mai lenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se aleg castraveti cat mai mici si proaspeti, se aseaza in borcane (preferabil de 800 g), se adauga

13 voturi    1 comentariu
40 min
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Mai intai puneti cam 3-4 linguri de otet,o lingurita sare si doua lingurite zahar(in fiecare borcan

4 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • A venit toamna! e vremea conservelor - dulceturi
  • compoturi
  • muraturi
  • zacusca
  • suc de rosii...e timpul sa umplem camarile cu provizii pentru iarna care nu e prea departe...
  • Ingrediente: (4 borcane 800g)
  • 2 kg castraveciori
  • ceapa
  • morcov
  • radacina hrean
  • boabe mustar
  • boabe piper
  • foi dafin
  • sare
  • zahar
  • otet
  • ramuri de marar

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumosi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
CASTRAVETI MURATI