autor:

I. Mircescu

» » Conserve si muraturi

Castraveti bulgaresti

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
A venit toamna! e vremea conservelor - dulceturi, compoturi, muraturi, zacusca, suc de rosii...e timpul sa umplem camarile cu provizii pentru iarna care nu e prea departe..., , Ingrediente: (4 borcane 800g), 2 kg castraveciori, ceapa, morcov, radacina hrean, boabe mustar, boabe piper, foi dafin, sare, zahar, otet, ramuri de marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu spalarea si sterilizarea borcanelor.
Castravetii se spala si li se taie capetele.
In fiecare borcan asezam castravetii, 2 rondele de ceapa, 2-3 rondele de morcov, 3-4 rondele de hrean, 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boabe de piper, 1-2 foi dafin, 1 lingura rasa de sare, 1 lingura rasa de zahar, 5 linguri de otet.
Se completeaza cu apa rece, se capseaza capacele si se agita borcanele pentru amestecarea ingredientelor.
Se pun la fiert in oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel de bucatarie.
Se lasa la fiert 20-25 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.
Se acopera cu prosoape pentru o racire cat mai lenta.
Se incepe cu spalarea si sterilizarea borcanelor.
Castravetii se spala si li se taie capetele.
In fiecare borcan asezam castravetii, 2 ron
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)

Crocanti ,cu gust dulce-acrisor. Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Morcovul si

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se spala bine-bine castraveciorii si se taie capetele. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • A venit toamna! e vremea conservelor - dulceturi
  • compoturi
  • muraturi
  • zacusca
  • suc de rosii...e timpul sa umplem camarile cu provizii pentru iarna care nu e prea departe...
  • Ingrediente: (4 borcane 800g)
  • 2 kg castraveciori
  • ceapa
  • morcov
  • radacina hrean
  • boabe mustar
  • boabe piper
  • foi dafin
  • sare
  • zahar
  • otet
  • ramuri de marar

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de

15 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Foccacia

Foccacia

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline. Se adauga

4 voturi    1 comentariu
25 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Rahatul taiat cubulete mici si apa se pun la fiert la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine

56 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumosi!

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi