autor:

I. Mircescu

» » Conserve si muraturi

Castraveti bulgaresti

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
A venit toamna! e vremea conservelor - dulceturi, compoturi, muraturi, zacusca, suc de rosii...e timpul sa umplem camarile cu provizii pentru iarna care nu e prea departe..., , Ingrediente: (4 borcane 800g), 2 kg castraveciori, ceapa, morcov, radacina hrean, boabe mustar, boabe piper, foi dafin, sare, zahar, otet, ramuri de marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

47 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu spalarea si sterilizarea borcanelor.
Castravetii se spala si li se taie capetele.
In fiecare borcan asezam castravetii, 2 rondele de ceapa, 2-3 rondele de morcov, 3-4 rondele de hrean, 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boabe de piper, 1-2 foi dafin, 1 lingura rasa de sare, 1 lingura rasa de zahar, 5 linguri de otet.
Se completeaza cu apa rece, se capseaza capacele si se agita borcanele pentru amestecarea ingredientelor.
Se pun la fiert in oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel de bucatarie.
Se lasa la fiert 20-25 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.
Se acopera cu prosoape pentru o racire cat mai lenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)

Crocanti ,cu gust dulce-acrisor. Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Morcovul si

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Mai intai puneti cam 3-4 linguri de otet,o lingurita sare si doua lingurite zahar(in fiecare borcan

4 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Dificultate

Redusa

Timp

1h

47 voturi

Ingrediente

  • A venit toamna! e vremea conservelor - dulceturi
  • compoturi
  • muraturi
  • zacusca
  • suc de rosii...e timpul sa umplem camarile cu provizii pentru iarna care nu e prea departe...
  • Ingrediente: (4 borcane 800g)
  • 2 kg castraveciori
  • ceapa
  • morcov
  • radacina hrean
  • boabe mustar
  • boabe piper
  • foi dafin
  • sare
  • zahar
  • otet
  • ramuri de marar

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de

21 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Foccacia

Foccacia

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline. Se adauga

4 voturi    1 comentariu
25 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Rahatul taiat cubulete mici si apa se pun la fiert la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine

56 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumosi!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Compot de cirese Compot de cirese

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet