autor:

I. Mircescu

» » Conserve si muraturi

Castraveti bulgaresti

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
A venit toamna! e vremea conservelor - dulceturi, compoturi, muraturi, zacusca, suc de rosii...e timpul sa umplem camarile cu provizii pentru iarna care nu e prea departe..., , Ingrediente: (4 borcane 800g), 2 kg castraveciori, ceapa, morcov, radacina hrean, boabe mustar, boabe piper, foi dafin, sare, zahar, otet, ramuri de marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu spalarea si sterilizarea borcanelor.
Castravetii se spala si li se taie capetele.
In fiecare borcan asezam castravetii, 2 rondele de ceapa, 2-3 rondele de morcov, 3-4 rondele de hrean, 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boabe de piper, 1-2 foi dafin, 1 lingura rasa de sare, 1 lingura rasa de zahar, 5 linguri de otet.
Se completeaza cu apa rece, se capseaza capacele si se agita borcanele pentru amestecarea ingredientelor.
Se pun la fiert in oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel de bucatarie.
Se lasa la fiert 20-25 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.
Se acopera cu prosoape pentru o racire cat mai lenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Mai intai puneti cam 3-4 linguri de otet,o lingurita sare si doua lingurite zahar(in fiecare borcan

5 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • A venit toamna! e vremea conservelor - dulceturi
  • compoturi
  • muraturi
  • zacusca
  • suc de rosii...e timpul sa umplem camarile cu provizii pentru iarna care nu e prea departe...
  • Ingrediente: (4 borcane 800g)
  • 2 kg castraveciori
  • ceapa
  • morcov
  • radacina hrean
  • boabe mustar
  • boabe piper
  • foi dafin
  • sare
  • zahar
  • otet
  • ramuri de marar

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

38 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumosi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de rosii cu ardei