Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele si puneti-le la scurs. Puneti castravetii in borcane bine indesati.
Preparati zeama socotind jumatate din capacitatea borcanelor astfel: la 1 litru de otet adaugati 2 litri de apa si puneti la fiert. Cand clocoteste adaugati sare, zahar, frunzele de dafin, mararul uscat si plicul de pikant fix.
Asezati borcanele pe un prosop de bucatarie intr-o cratita, umpleti 2/3 din cratita cu apa rece si puneti-o la foc mic. Cand se infierbanta bine borcanele turnati peste castraveti zeama clocotita pana se umplu borcanele. Strangeti capacele foarte bine si duceti borcanele la sterilizat, bine acoperite, pana a doua zi.
Dupa ce se racesc, puneti-le in camara.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii