autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Castraveti cornichon in otet

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
3 kg castraveti cornichon, 1 l otet, 250 g zahar, 2-3 linguri sare, 1 legatura de marar uscat, 5 frunze de dafin, optional cateva feliute de morcov, hrean, frunze de visin, 1 plic pikant fix iute sau dulce

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele si puneti-le la scurs. Puneti castravetii in borcane bine indesati.
Preparati zeama socotind jumatate din capacitatea borcanelor astfel: la 1 litru de otet adaugati 2 litri de apa si puneti la fiert. Cand clocoteste adaugati sare, zahar, frunzele de dafin, mararul uscat si plicul de pikant fix.
Asezati borcanele pe un prosop de bucatarie intr-o cratita, umpleti 2/3 din cratita cu apa rece si puneti-o la foc mic. Cand se infierbanta bine borcanele turnati peste castraveti zeama clocotita pana se umplu borcanele. Strangeti capacele foarte bine si duceti borcanele la sterilizat, bine acoperite, pana a doua zi.
Dupa ce se racesc, puneti-le in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti cornichon in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

Se folosesc nucile verzi mici, pana nu isi formeaza miezul! Asadar, se curata nucile cu grija

10 voturi    6 comentarii
12h
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Ingredientele sint pentru un borcan de 800 gr. Castravetii se aseaza in borcan cu feliile de morcov,

2 voturi    3 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta reteta de castraveciori astazi si astept sa vad cum va iesi, iar deasupra am pus vreo doua trei felii de gogosar rosu si nu am mai pus marar, pentru ca nu am avut la indemana.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Intr-adevar...a venit toamna...deci vremea muraturilor.

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Acest pikant fix chiar este foarte bun. Si eu l-am folosit. Ardeiul iute, hreanul si boabele de mustar nu numai ca le da o aroma deosebita, dar ii mentine si tari !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Multumesc mult. Si eu mai pun ardei iute in castravetii murati, dar in borcane mai mici. Si noua ne plac mai picanti, dar copiii nu mananca cu ardei iute.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata bine castravetii tai. Noua ne plac mai picanti si punem si ardei iute in borcanele cu castraveti si mai putin zahar.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata frumos si clare, cele doua borcane de muraturi.A venit vremea muraturilor.Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc. Si eu mai folosesc hrean, usturoi si felii de morcov.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Eu folosesc radacina de hreansi usturoi in loc de pikant fix.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Se mai pot adauga cateva boabe de mustar si catei de usturoi.Bravo, Doina! Felicitari! Arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 3 kg castraveti cornichon
  • 1 l otet
  • 250 g zahar
  • 2-3 linguri sare
  • 1 legatura de marar uscat
  • 5 frunze de dafin
  • optional cateva feliute de morcov
  • hrean
  • frunze de visin
  • 1 plic pikant fix iute sau dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Zacuscă dietetică