autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

castraveti in otet.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
pentru 10kg: 2 I otet, 400 g zahar, 150 g sare, 25 g piper boabe, 25 g foi de dafin, 15 g coriandru, 3 l apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se fierbe apa si cand a dat in fieri, se adauga zaharul, sarea si condimentele; se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foe si se adauga otetul. Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina oul la suprafata), dupa care se spaia cu apa rece si se asaza intr-un borcan de sticla sau putina, intercalind intre rinduri patrunjel verde, marar uscat, tarhon, radacini de hrean, frunza de visin, catei de usturoi. Peste castraveti se toarna (se umple borcanul) solutia pregatita, fierbinte. Dupa ce s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei la suprafata. Se leaga borcanul si se pastreaza la loc uscat, racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "castraveti in otet." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti in otet

Castraveti in otet

Se pune otetul in borcan de 2 degete, apoi castravetii, sarea si zaharul, boabele de mustar si de

6 voturi    4 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Castraveti in otet fara sare

Castraveti in otet fara sare

Castravetii se aseaza cat mai bine in borcan dupa ce au fost spalati si zvantati.In borcan se toarna

43 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    si noua ne plac mult...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte buni langa tot felul de preparate.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    cam asa ii pregatesc si eu ,dar ii capsea si nu torn ulei deasupra

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 10kg: 2 I otet
  • 400 g zahar
  • 150 g sare
  • 25 g piper boabe
  • 25 g foi de dafin
  • 15 g coriandru
  • 3 l apa.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

si noua ne plac mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi