autor:

» » Conserve si muraturi

castraveti in otet.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
pentru 10kg: 2 I otet, 400 g zahar, 150 g sare, 25 g piper boabe, 25 g foi de dafin, 15 g coriandru, 3 l apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se fierbe apa si cand a dat in fieri, se adauga zaharul, sarea si condimentele; se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foe si se adauga otetul. Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina oul la suprafata), dupa care se spaia cu apa rece si se asaza intr-un borcan de sticla sau putina, intercalind intre rinduri patrunjel verde, marar uscat, tarhon, radacini de hrean, frunza de visin, catei de usturoi. Peste castraveti se toarna (se umple borcanul) solutia pregatita, fierbinte. Dupa ce s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei la suprafata. Se leaga borcanul si se pastreaza la loc uscat, racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "castraveti in otet." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti in otet

Castraveti in otet

Se pune otetul in borcan de 2 degete, apoi castravetii, sarea si zaharul, boabele de mustar si de

6 voturi    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet

Se aleg castraveti proaspeti de marime potrivita care se spala si se tin intr-un vas cu apa rece

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    si noua ne plac mult...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte buni langa tot felul de preparate.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    cam asa ii pregatesc si eu ,dar ii capsea si nu torn ulei deasupra

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 10kg: 2 I otet
  • 400 g zahar
  • 150 g sare
  • 25 g piper boabe
  • 25 g foi de dafin
  • 15 g coriandru
  • 3 l apa.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

si noua ne plac mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide