autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

castraveti in otet.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
pentru 10kg: 2 I otet, 400 g zahar, 150 g sare, 25 g piper boabe, 25 g foi de dafin, 15 g coriandru, 3 l apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se fierbe apa si cand a dat in fieri, se adauga zaharul, sarea si condimentele; se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foe si se adauga otetul. Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina oul la suprafata), dupa care se spaia cu apa rece si se asaza intr-un borcan de sticla sau putina, intercalind intre rinduri patrunjel verde, marar uscat, tarhon, radacini de hrean, frunza de visin, catei de usturoi. Peste castraveti se toarna (se umple borcanul) solutia pregatita, fierbinte. Dupa ce s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei la suprafata. Se leaga borcanul si se pastreaza la loc uscat, racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "castraveti in otet." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti in otet

Castraveti in otet

Castravetii se aseaza in picioare intr-un borcan sau se taie felii de 5mm si se pun taiati in borcane... Adaugam

34 voturi    5 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet

Se spala toate legumele. Se curata de coaja morcovii si telina si se taie rondele. Puneti

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    si noua ne plac mult...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte buni langa tot felul de preparate.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    cam asa ii pregatesc si eu ,dar ii capsea si nu torn ulei deasupra

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 10kg: 2 I otet
  • 400 g zahar
  • 150 g sare
  • 25 g piper boabe
  • 25 g foi de dafin
  • 15 g coriandru
  • 3 l apa.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

si noua ne plac mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
GEM DE CAISE