autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
3 kg castraveti proaspeti de culoare verde, 2 capatani de usturoi, marar pentru muraturi, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

48 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu foi de dafin, piper, sare in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa. Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca;


Se spala bine castravetii si se aseaza vertical in borcane, printre ei se pun catei de usturoi si deasupra crengi de marar.

Se toarna saramura fierbinte peste castraveti, daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni, se infasoara intr-o carpa uda sau se pune un cutit dedesubt;

Se lasa acoperiti cu o farfurie pana a doua zi, cand se completeaza saramura daca nivelul acesteia a scazut, apoi se acopera cu capac ermetic
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
MANCARE DE CASTRAVETI MURATI CU CARNE

MANCARE DE CASTRAVETI MURATI CU CARNE

1. Castravetii murati se spala bine si se taie bucatele. 2. Se caleste carnea. 3. Calim 2 cepe

14 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Salata de sfecla cu castraveti murati si branza Tofu

Salata de sfecla cu castraveti murati si branza Tofu

Cu totii stim ce depozit de vitamine si microelemente este sfecla. Insa cel mai important este ca

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Talpa Veronica , 22 iulie 2014

    o sa incerc

  • Fara foto

    Minodora Lupea , 15 octombrie 2013

    fara hrean??????

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2012

    Nu puneti cimbru, frunze de ţelină şi de vişin?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

      Exact asa pun si eu castravetii in saramura, dar mai am o reteta pt dulci-acrisori.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      In anotimpul de iarna sunt salvatori langa diferite feluri de mancare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Folosesc marar tare, ardei iute si rondele de morcov, mai adaug.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Deliciosi.Eu adaug in plus bucatele de hrean,crengute de marar,de visin, boabe de coriandru si boabe de mustar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

48 voturi

Ingrediente

  • 3 kg castraveti proaspeti de culoare verde
  • 2 capatani de usturoi
  • marar pentru muraturi
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
pizza

pizza

se unge blatul cu ketchup,apoi intr-un bpl se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
SALATA CU PUI SI BRANZA

SALATA CU PUI SI BRANZA

Salata verde se spala bine sub jet de apa rece, se rupe in fasii mai mari si se pune in bol sub forma

1 vot    3 comentarii
20 min
Salate cu carne
Tiramisu

Tiramisu

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Nu puneti cimbru, frunze de ţelină şi de vişin?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza. Se face un sirop legat din zaharul cu coaja rasa de lamaie, sucul de la lamaie,,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din smochine Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Sos picant cu roşii, gogoşari şi ceapă