Castraveti murati

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Castraveti murati

Ingrediente

  • Castraveti, otet Agrovit, sare mare, zahar, frunze de telina, marar uscat, radacina de hrean, usturoi, boabe de mustar, boabe de piper, ardei iute (daca va plac mai picanti), aspirina
  • Dupa cum observati nu am trecut cantitatile necesare din fiecare ingredient, deoarece masura pentru acesti castraveti este... borcanul.

Mod de preparare

Noi facem 2 modele de castraveti. In unele borcane punem frunze de telina, iar in celalalte punem bete de marar uscat. Pentru diversitatea gustului va recomand sa incercati ambele variante.

Pe fundul borcanului asezam frunze de telina sau bete de marar si bucatele de hrean. Aranjam castravetii in borcane. Printre castraveti punem cativa catei de usturoi, boabe de mustar si de piper si ardei iute daca alegeti varianta picanta. tot pentru varietate puteti inlocui usturoiul cu rondele de ceapa.

Acopeim castravetii cu telina sau marar si cu bete de hrean.

In fiecare borcan turnam 1 deget de otet (latimea degetului mare), apoi completam cu apa.

Tot lichidul il varsam intr-un vas si il masuram.. La 1 litru de lichid adaugam 1 lingura sare mare de bucatarie si 3-4 linguri de zahar.

(o lingura de sare/zahar inseamna o lingura de supa masurata "cu varf")

Amestecam lichidul pana se topeste sarea si zaharul.

Sfaramam aspirina si o presaram peste castraveti (1 aspirina este suficienta pentru 7 borcane).

Turnam lichidul in borcane.

Fierbem borcanele pana ce castravetii isi schimba culoarea. Se scot imediat din cratita in care au fiert si se lasa la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise