Noi facem 2 modele de castraveti. In unele borcane punem frunze de telina, iar in celalalte punem bete de marar uscat. Pentru diversitatea gustului va recomand sa incercati ambele variante.
Pe fundul borcanului asezam frunze de telina sau bete de marar si bucatele de hrean. Aranjam castravetii in borcane. Printre castraveti punem cativa catei de usturoi, boabe de mustar si de piper si ardei iute daca alegeti varianta picanta. tot pentru varietate puteti inlocui usturoiul cu rondele de ceapa.
Acopeim castravetii cu telina sau marar si cu bete de hrean.
In fiecare borcan turnam 1 deget de otet (latimea degetului mare), apoi completam cu apa.
Tot lichidul il varsam intr-un vas si il masuram.. La 1 litru de lichid adaugam 1 lingura sare mare de bucatarie si 3-4 linguri de zahar.
(o lingura de sare/zahar inseamna o lingura de supa masurata "cu varf")
Amestecam lichidul pana se topeste sarea si zaharul.
Sfaramam aspirina si o presaram peste castraveti (1 aspirina este suficienta pentru 7 borcane).
Turnam lichidul in borcane.
Fierbem borcanele pana ce castravetii isi schimba culoarea. Se scot imediat din cratita in care au fiert si se lasa la racit.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii