autor:

Ramona

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati, cu conopida si gogosari

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Ingrediente
20 kg castraveti, o conopida, 2 kg gogosari, otet 9 grade, 4 plicuri de amestec pentru muraturi -solutie ungureasca, cate 6 linguri de zahar pentru fiecare plic de amestec pentru muraturi, un plic cu foi de dafin, , Un plic cu amestec pentru muraturi de acest fel este suficient pentru 2 borcane de 5 l, adica pt cca. 7-8 kg de catraveti.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

36 voturi

Mod de preparare

Se spala castravetii, conopida si gogosarii, si se pregateste solutia pentru murat conform instuctiunilor de pe ambalaj-se pune 4,5 l apa la fiert, apoi se adauga plicul cu amestec, si 6 linguri de zahar pentru un plic cu amestec, si foi de dafin. Se fierbe cateva minute, apoi se lasa la racit si se adauga 800 ml de otet la un plic de amestec. Nu se adauga conservanti.
Compozitia astfel obtinuta se adauga calda peste castraveti. Se lasa cca 3-4 ore si se mai competeaza cu aceasta solutie fiecare borcan ( deoarece dupa un timp scade apa, fiindca este absorbita de castraveti), apoi se inchid borcanele, fie cu capacele lor, fie cu celofan.
Am facut unele borcane doar cu castraveti, iar altele cu catraveti combinati cu conopida si gogosari. In aceste borcane am pus catravetii taiati feliute, gogosarii taiati in opt, iar conopida am desfacut-o in buchetele mici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati, cu conopida si gogosari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ghebe la borcane pentru iarna

Ghebe la borcane pentru iarna

Curatam ghebele de cotori si toate mizeriile. Ii spalam bine in foarte multe ape, apoi ii punem

9 voturi    8 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
PATRUNJEL LA CONGELATOR

PATRUNJEL LA CONGELATOR

Se spala bine frunzele de patrunjel. Se taie cozile. Se taie marunt frunzele si se amesteca cu putina

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 23 noiembrie 2013

    Arata super !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Arata foarte bine,sunt sigura ca vor foarte deliciosi langa o friptura.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Frumos prezentat.Interesanta combinatia castraveti, gogosari, conopida.Excelent!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

36 voturi

Ingrediente

  • 20 kg castraveti
  • o conopida
  • 2 kg gogosari
  • otet 9 grade
  • 4 plicuri de amestec pentru muraturi -solutie ungureasca
  • cate 6 linguri de zahar pentru fiecare plic de amestec pentru muraturi
  • un plic cu foi de dafin
  • Un plic cu amestec pentru muraturi de acest fel este suficient pentru 2 borcane de 5 l
  • adica pt cca. 7-8 kg de catraveti.

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Arata foarte bine,sunt sigura ca vor foarte deliciosi langa o friptura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Marmelada de smochine