autor:

Bianca

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati in otet

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2013

Ingrediente
Pentru 15 kg de castraveti:, , 4 litri de apa, , 300 ml de otet din vin, , 10 linguri de sare (cu posibilitate de prelungire, dupa gust), , 10 linguri de zahar, , piper boabe, , boabe de mustar, , frunze de dafin, , 6 morcovi, , o telina potrivita spre mica, , frunze de telina, , 3 cepe, , cate o palariuta de marar pentru fiecare borcan, , cimbru (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala toate legumele. Se curata de coaja morcovii si telina si se taie rondele.







Puneti la fiert cei 4 litri de apa impreuna cu otetul, sarea, zaharul, o lingura de mustar boabe, una de piper boabe si cateva foi de dafin.





Intre timp asezati in fiecare borcan cateva rondele de morcovi (3-5), cateva de telina (2-3), o palariuta de marar, 2 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o linguraita boabe de mustar, o feliuta de ceapa, o crenguta finuta de cimbru. Apoi asezati castravetii prin indesarea lor, pentru ca ei sa stea cat mai ficsi.



Deasupra asezati din nou 2-3 rondele de morcovi si o frunza de telina. Cand borcanul este gata, iar lichidul de pe aragaz a fiert, gustati si mai adaugati oricare dintre ingrediente considerati ca mai este necesar, dupa care, cu grija, umpleti fiecare borcan in parte cu acest lichid cat el are inca o temperatura de peste 70 de grade pentru ca astfel ele sa se si pasteorizeze cu aceasta ocazie.



Puneti capacul imediat dupa ce ati umplut borcanul, dupa care asezati-l intr-un loc ferit si acoperiti-l cu o patura groasa, pentru ca el sa se raceasca incetul cu incetul.



Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet

Se pune otetul intr-o oala la fiert, se adauga 1 kg apa, se adauga sarea, piperul. Dupa ce da un

17 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi
Branza la borcan (in ulei)

Branza la borcan (in ulei)

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui. Spalati

6 voturi    20 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 15 kg de castraveti:
  • 4 litri de apa
  • 300 ml de otet din vin
  • 10 linguri de sare (cu posibilitate de prelungire
  • dupa gust)
  • 10 linguri de zahar
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • frunze de dafin
  • 6 morcovi
  • o telina potrivita spre mica
  • frunze de telina
  • 3 cepe
  • cate o palariuta de marar pentru fiecare borcan
  • cimbru (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

14 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de visine