Se spala toate legumele. Se curata de coaja morcovii si telina si se taie rondele.
Puneti la fiert cei 4 litri de apa impreuna cu otetul, sarea, zaharul, o lingura de mustar boabe, una de piper boabe si cateva foi de dafin.
Intre timp asezati in fiecare borcan cateva rondele de morcovi (3-5), cateva de telina (2-3), o palariuta de marar, 2 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o linguraita boabe de mustar, o feliuta de ceapa, o crenguta finuta de cimbru. Apoi asezati castravetii prin indesarea lor, pentru ca ei sa stea cat mai ficsi.
Deasupra asezati din nou 2-3 rondele de morcovi si o frunza de telina. Cand borcanul este gata, iar lichidul de pe aragaz a fiert, gustati si mai adaugati oricare dintre ingrediente considerati ca mai este necesar, dupa care, cu grija, umpleti fiecare borcan in parte cu acest lichid cat el are inca o temperatura de peste 70 de grade pentru ca astfel ele sa se si pasteorizeze cu aceasta ocazie.
Puneti capacul imediat dupa ce ati umplut borcanul, dupa care asezati-l intr-un loc ferit si acoperiti-l cu o patura groasa, pentru ca el sa se raceasca incetul cu incetul.
Sa aveti pofta!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii