Ingrediente
2,5 kg castraveti, 2 ardei iute - 2 bucati, 2 linguri piper boabe, 2 linguri mustar boabe, 1 capatana usturoi, 1 ceapa - 1 bucata, 2 radacini hrean - 2 bucati, 3 litri apa, 3 linguri sare, cateva fire marar uscat , cateva bucati frunze de visin, cateva frunze foi de dafin, ,
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
18 voturi
Mod de preparare
Spalati foarte bine castravetii si lasati-i la inmuiat o ora in apa rece.
Dupa aceea, pregatiti saramura. Intr-o oala amestecati apa cu sarea, boabele de mustar si de piper. Se pune pe foc si se lasa pana cand sarea se topeste complet. Nu trebuie sa fierbeti amestecul, doar sa il lasati pana cand se dizolva sarea.
Intre timp, feliati ceapa.
Pregatiti borcanul. La fundul borcanului in care veti face castravetii, aranjati jumatate din cantitatea de frunze de visin, foi de dafin, marar uscat. Puneti peste cateva rondele de ceapa, usturoi si bucatele de hrean curatat bine.
Incepeti sa aranjati castravetii in pozitie verticala in borcan. Daca folositi un borcan mare, asa cum am folosit eu, probabil ca vor intra in doua randuri. Intre castraveti aranjati bucatele de hrean, ardeiul iute, usturoi si rondele de ceapa.
Dupa ce ati umplut borcanul cu toate ingredientele, puneti peste castraveti restul de foi de dafin, marar uscat si frunze de visin. Se umple borcanul cu saramura facuta anterior.
Castravetii murati in saramura se tin in camara 3-4 saptamani si apoi sunt gata de servit.
Sa aveti pofta la Castraveti murati in saramura!
Pentru reteta video si multe alte retete interesante vizitati: http://www.gatesteusor.ro/
Cimpean Elvira , 15 august 2014
cimpean eugen
Nicu Ene , 13 august 2014
Saramura se pune rece, poti sa nu incalzesti apa deloc, chiar daca nu se dizolva sarea de tot, important e: o lingura rasa de sare mare, pentru muraturi (grunjoasa), la un litru de apa. Dar si mai important, dupa 3-4 zile se vantura saramura, la fel ca si varza (golesti saramura din borcan intr-un vas, de 7-8-10 ori) , se numeste pritocire. Pastrati borcanul la rece.
Floarea Popa , 13 august 2014
se lasa sa se raceasca
Marioara Creoleanu , 13 august 2014
saramura trebuie sa se raceasc sau se pune calda