autor:

gatesteusor.ro

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura

Autor: gatesteusor.ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gatesteusor.ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 august 2014

Ingrediente
2,5 kg castraveti, 2 ardei iute - 2 bucati, 2 linguri piper boabe, 2 linguri mustar boabe, 1 capatana usturoi, 1 ceapa - 1 bucata, 2 radacini hrean - 2 bucati, 3 litri apa, 3 linguri sare, cateva fire marar uscat , cateva bucati frunze de visin, cateva frunze foi de dafin, ,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Mai intai va trebui sa cumparati cei mai mici castraveti pe care ii gasiti, deoarece aceia sunt cei mai buni. Eu am folosit doua kilograme si jumatate de castraveti micuti pe care i-am pus la murat intr-un borcan de 5 litri.



Spalati foarte bine castravetii si lasati-i la inmuiat o ora in apa rece.



Dupa aceea, pregatiti saramura. Intr-o oala amestecati apa cu sarea, boabele de mustar si de piper. Se pune pe foc si se lasa pana cand sarea se topeste complet. Nu trebuie sa fierbeti amestecul, doar sa il lasati pana cand se dizolva sarea.



Intre timp, feliati ceapa.



Pregatiti borcanul. La fundul borcanului in care veti face castravetii, aranjati jumatate din cantitatea de frunze de visin, foi de dafin, marar uscat. Puneti peste cateva rondele de ceapa, usturoi si bucatele de hrean curatat bine.



Incepeti sa aranjati castravetii in pozitie verticala in borcan. Daca folositi un borcan mare, asa cum am folosit eu, probabil ca vor intra in doua randuri. Intre castraveti aranjati bucatele de hrean, ardeiul iute, usturoi si rondele de ceapa.



Dupa ce ati umplut borcanul cu toate ingredientele, puneti peste castraveti restul de foi de dafin, marar uscat si frunze de visin. Se umple borcanul cu saramura facuta anterior.



Castravetii murati in saramura se tin in camara 3-4 saptamani si apoi sunt gata de servit.



Sa aveti pofta la Castraveti murati in saramura!



Pentru reteta video si multe alte retete interesante vizitati: http://www.gatesteusor.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in saramura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam

162 voturi    42 comentarii
50h
Conserve si muraturi
CONSERVAREA MARARULUI

CONSERVAREA MARARULUI

Mararul se alege, se spala , se lasa sa se scurga de apa, apoi se toaca matunt , se amesteca cu

9 voturi    2 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 11 august 2016

    Asa puneau si parintzii mei castravetzii pentru iarna... ce buni erau... Am sa incerc si eu retzeta ta! Merci mult :-)

  • Fara foto

    Teodorescu Ani , 02 septembrie 2014

    Eu pun saramura fiarta si fierbinte peste castraveti.Se lasa sa se raceasca in borcanele umplute cu castraveti si saramura fiarta fara capac, apoi pun capacul si a doua zi si a treia zi fierb din nou saramura si o adaug fiarta apoi sigilez borcanele.Acesti castraveti tin si 2 ani in borcan.Raman crocanti.Incercati...

  • Fara foto

    Cimpean Elvira , 15 august 2014

    cimpean eugen

    • Fara foto

      Nicu Ene , 13 august 2014

      Saramura se pune rece, poti sa nu incalzesti apa deloc, chiar daca nu se dizolva sarea de tot, important e: o lingura rasa de sare mare, pentru muraturi (grunjoasa), la un litru de apa. Dar si mai important, dupa 3-4 zile se vantura saramura, la fel ca si varza (golesti saramura din borcan intr-un vas, de 7-8-10 ori) , se numeste pritocire. Pastrati borcanul la rece.

    • Fara foto

      Floarea Popa , 13 august 2014

      se lasa sa se raceasca

    • Fara foto

      Marioara Creoleanu , 13 august 2014

      saramura trebuie sa se raceasc sau se pune calda

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 2,5 kg castraveti
  • 2 ardei iute - 2 bucati
  • 2 linguri piper boabe
  • 2 linguri mustar boabe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa - 1 bucata
  • 2 radacini hrean - 2 bucati
  • 3 litri apa
  • 3 linguri sare
  • cateva fire marar uscat 
  • cateva bucati frunze de visin
  • cateva frunze foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de gatesteusor.ro
Supa rece de castravete

Supa rece de castravete

Tocati marunt castravetele, nucile si mararul. Se pun toate acestea intr-un bol si se aduga peste

2 voturi    0 comentarii
20 min
Supe de legume
Lucia

Lucia (Chef de cuisine)

Asa puneau si parintzii mei castravetzii pentru iarna... ce buni erau... Am sa incerc si eu retzeta ta! Merci mult :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ulei aromat