Pentru aceasta reteta este indicat sa folosim castraveti mari,dar se pot folosi si castraveti mai mici.Numai castravetii murati in saramura sunt buni pentru acest preparat.
Castravetii se taie pe lungime in doua si se tin 12 ore in apa rece pentru a se desara si pentru a pierde din acreala.Cu ajutorul unei lingurite se scobesc.La cei ajunsi aproape de maturitate aceasta operatiune este mai simpla.
Amestecam carnea cu oul,pesmetul si ceapa taiata marunt,verdeata si piperul.Nu se adauga sare decat daca este absoluta nevoie.Cu aceasta compozitie umplem castravetii.Ii asezam intr-o tava in care adaugam uleiul,bulionul ,faina desfacuta in putina apa.Completam cu apa pana la nivelul umpluturii.Introducem la cuptor pentru 40 de minute.Daca sosul scade prea mult,vom mai adauga apa.La sfarsit sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri.Atunci cand ii servim, se poate adauga putina smantana si putin patrunjel verde,tocat marunt.Au un gust aparte daca sunt piperati ceva mai mult.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii