autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
castraveti, piper, sare, zahar, otet, boabe de mustar, hrean, marar, frunze de telina, conservant, ardei iute (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

251 voturi

Mod de preparare

Se spala castravetii. Se curata hreanul.

Se pun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. Se asaza castravetii in borcan. Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean.

Se toarna apa rece peste castraveti, apoi se goleste apa intr-un vas si se pun urmatoarele ingrediente (pentru un borcan de 5 litri): 5 linguri sare, 5 linguri zahar, o cana de otet, un pachetel conservant, piper boabe, boabe mustar. Se amesteca totul pina se topesc sarea si zaharul si se toarna peste castravetii din borcan.

Se leaga borcanul cu celofan si se pune pentru iarna.
Se spala castravetii. Se curata hreanul. Se pun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. Se asaza castravetii in borcan. Deasupra castr
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Castraveti murati

Castraveti murati

Se pune apa la fiert cu foi de dafin, piper, sare in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa.

48 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Salata de sfecla cu castraveti murati si branza Tofu

Salata de sfecla cu castraveti murati si branza Tofu

Cu totii stim ce depozit de vitamine si microelemente este sfecla. Insa cel mai important este ca

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Loredana_Remus

    Loredana_Remus (Bucatar) , 07 mai 2012

    Aceasta reteta este pentru conservarea castravetilor. In reteta pe care o stiu de la bunici exista doar castraveti, apa, sare (o lingura de sare la litrul de apa), hrean, usturoi si tulpini de marar de prefarat mature (cu floare si seminte). Se pune apa rece (de fantana sau izvor - nu de la robinet)si se lasa la umbra. Se pitroceste in fiecare zi. Pe timp de vara sunt gata in 4-5 zile. Daca folositi apa de la robinet fierbeti-o inainte cel putin 8-10 minute. Apa de la pet trebuie si ea fiarta pt ca am observat ca altfel se "bahleste" - miroase urat. La fel se mureaza ceapa, morcovii, vinetele - delicioase etc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Merita incercata ...

  • Fara foto

    dya , 03 iulie 2010

    super sit!!

    • Fara foto

      violeta , 23 septembrie 2009

      Am sa incerc si aceasta reteta,ce sa fac sa nu se intinda zeama?

    • Fara foto

      nicu , 13 iulie 2009

      Nu specifica cite grame sa aiba cana de otet.

    • Fara foto

      vali , 04 august 2008

      Nu se fierbe apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

251 voturi

Ingrediente

  • castraveti
  • piper
  • sare
  • zahar
  • otet
  • boabe de mustar
  • hrean
  • marar
  • frunze de telina
  • conservant
  • ardei iute (optional)

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

15 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Zacusca pentru iarna

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Loredana_Remus (Bucatar)

Aceasta reteta este pentru conservarea castravetilor. In reteta pe care o stiu de la bunici exista doar castraveti, apa, sare (o lingura de sare la litrul de apa), hrean, usturoi si tulpini de marar de prefarat mature (cu floare si seminte). Se pune apa rece (de fantana sau izvor - nu de la robinet)si se lasa la umbra. Se pitroceste in fiecare zi. Pe timp de vara sunt gata in 4-5 zile. Daca folositi apa de la robinet fierbeti-o inainte cel putin 8-10 minute. Apa de la pet trebuie si ea fiarta pt ca am observat ca altfel se "bahleste" - miroase urat. La fel se mureaza ceapa, morcovii, vinetele - delicioase etc

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iute Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi