autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
castraveti, piper, sare, zahar, otet, boabe de mustar, hrean, marar, frunze de telina, conservant, ardei iute (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

251 voturi

Mod de preparare

Se spala castravetii. Se curata hreanul.

Se pun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. Se asaza castravetii in borcan. Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean.

Se toarna apa rece peste castraveti, apoi se goleste apa intr-un vas si se pun urmatoarele ingrediente (pentru un borcan de 5 litri): 5 linguri sare, 5 linguri zahar, o cana de otet, un pachetel conservant, piper boabe, boabe mustar. Se amesteca totul pina se topesc sarea si zaharul si se toarna peste castravetii din borcan.

Se leaga borcanul cu celofan si se pune pentru iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati pentru iarna

Castraveti murati pentru iarna

Castravetii se spala , se zvanta si se aseaza in borcan. Pentru un borcan de 5 litri: 5 l apa,

107 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti murati

Castraveti murati

Punem frunzele de telina,hreanul curatat,cimbrul si mararul pe fundul borcanului,apoi adaugam castravetii

3 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Loredana_Remus

    Loredana_Remus (Bucatar) , 07 mai 2012

    Aceasta reteta este pentru conservarea castravetilor. In reteta pe care o stiu de la bunici exista doar castraveti, apa, sare (o lingura de sare la litrul de apa), hrean, usturoi si tulpini de marar de prefarat mature (cu floare si seminte). Se pune apa rece (de fantana sau izvor - nu de la robinet)si se lasa la umbra. Se pitroceste in fiecare zi. Pe timp de vara sunt gata in 4-5 zile. Daca folositi apa de la robinet fierbeti-o inainte cel putin 8-10 minute. Apa de la pet trebuie si ea fiarta pt ca am observat ca altfel se "bahleste" - miroase urat. La fel se mureaza ceapa, morcovii, vinetele - delicioase etc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Merita incercata ...

  • Fara foto

    dya , 03 iulie 2010

    super sit!!

    • Fara foto

      violeta , 23 septembrie 2009

      Am sa incerc si aceasta reteta,ce sa fac sa nu se intinda zeama?

    • Fara foto

      nicu , 13 iulie 2009

      Nu specifica cite grame sa aiba cana de otet.

    • Fara foto

      vali , 04 august 2008

      Nu se fierbe apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

251 voturi

Ingrediente

  • castraveti
  • piper
  • sare
  • zahar
  • otet
  • boabe de mustar
  • hrean
  • marar
  • frunze de telina
  • conservant
  • ardei iute (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Loredana_Remus (Bucatar)

Aceasta reteta este pentru conservarea castravetilor. In reteta pe care o stiu de la bunici exista doar castraveti, apa, sare (o lingura de sare la litrul de apa), hrean, usturoi si tulpini de marar de prefarat mature (cu floare si seminte). Se pune apa rece (de fantana sau izvor - nu de la robinet)si se lasa la umbra. Se pitroceste in fiecare zi. Pe timp de vara sunt gata in 4-5 zile. Daca folositi apa de la robinet fierbeti-o inainte cel putin 8-10 minute. Apa de la pet trebuie si ea fiarta pt ca am observat ca altfel se "bahleste" - miroase urat. La fel se mureaza ceapa, morcovii, vinetele - delicioase etc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogonele asortate