autor:

» » Conserve si muraturi

Castraveti picanti cu sfecla rosie in saramura

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg castraveti, 1 sfecla rosie de marime medie, 1 ardei iute mare, o bucata hrean, o mana de frunze de visin, marar uscat, flori si tulpini, seminte de mustar, Pentru saramura : o lingura sare la 1 litru de apa .

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam bine castravetii , le taiem capetele si ii feliem nu foarte subtiri . Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mare . Ardeiul iute se taie felii . Hreanul se curata de coaja si se taie fasii subtiri . Frunzele de visin se spala .
Punem intr-un castron castravetii impreuna cu sfecla si ardeiul iute , amestecam bine . Pe fundul borcanelor punem cateva seminte de mustar impreuna cu florile de marar apoi punem compozitia de legume rezultata . Hreanul se pune printre legume , dupa plac . Cand s-au umplut borcanele , se pun cateva frunze de visin deasupra apoi se fixeaza compozitia cu cateva betisoare de marar pentru a nu se ridica in timp ce turnam saramura .
Se prepara saramura punandu-se pe foc apa impreuna cu sarea . Cand aceasta fierbe , se opreste focul si cu un plonic se toarna in borcane , peste compozitia de legume .
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti picanti cu sfecla rosie in saramura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg castraveti
  • 1 sfecla rosie de marime medie
  • 1 ardei iute mare
  • o bucata hrean
  • o mana de frunze de visin
  • marar uscat
  • flori si tulpini
  • seminte de mustar
  • Pentru saramura : o lingura sare la 1 litru de apa .

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

33 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

21 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Magiun de capsuni