autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Castraveti umpluti cu afumatura

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 350 g piept de pui afumat, afumatura de manzat sau porc, 8-10 castraveti cornichon mai maricei, 3-4 rosii, 1 ceapa, 50 g orez, 50 g pasta pasta de rosii si ardei rosu (ketchup), 300 ml bulion, 150 ml smantana, cateva fire de patrunjel (marar), 2 linguri faina, 50 ml ulei, sare, piper, paprika, 1-2 lingurite de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

32 voturi

Mod de preparare

Se spala castravetii, se taie un capat drept si se curata coaja foarte subtire, lasand cateva dungulite verzi pentru aspect. Cu un instrument special de scos cotoare (sau o lingurita foarte mica) se scobesc in interior lasand un invelis subtire de 3-4 mm.
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, se adauga pasta de ardei si rosii, putina apa si orezul, se condimenteaza cu piper, sare nu puneti decat la urma daca mai este nevoie, pentru ca afumatura este sarata. Lasati sa scada zeama.
Tocati 200-250 g afumatura (restul se taie felii subtiri si se aseaza pe fundul unei cratite nu prea mari) si o amestecati cu restul compozitiei calite.
Puneti paprika iute sau dulce, verdeata tocata si umpleti castravetii. Daca mai ramane putina compozitie scobiti si umpleti 1-2 rosii, restul le taiati felii.
Asezati in cratita peste feliile de afumatura castravetii culcati (eventual si rosiile umplute) si intre ei feliile de rosii, adaugati apa si bulion cat sa-i acopere si fierbeti cu capac la foc mic cam 40 de minute. Adaugati zaharul dizolvat in putin bulion si gustati. Daca mai e nevoie, adaugati sare.
Preparati intr-o canita un amestec din smantana, faina si putin bulion. Subtiati cu putina apa si turnati totul peste castraveti, miscand energic cratita de maner, inainte si inapoi ca sa se amestece bine sosul si sa nu se prinda. Lasati pe foc inca 2-3 clocote sa se ingroase putin sosul si mancarea este gata.
Gustul castravetilor este ceva intre dovlecel si gulie, veti fi surprinse placut. Sunt foarte buni. Pe farfurie aranjati 2-3 castraveti, cateva bucatele de rosie, sos, ornati cu smantana si verdeata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti umpluti cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu broccoli

Ciulama de pui cu broccoli

Brocoli se fierbe in aburi. Intr-o tigaie se calesc pulpele de pui taiate cubulete. Cand sunt

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Placinta englezeasca cu pui

Placinta englezeasca cu pui

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Multumesc mult, Mirey.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      La cate invitatii am primit de la tine...nu mai fac mancare acasa. Multumesc si felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc. Da, au fost foarte buni. Trebuie sa mai fac.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata grozav de bine. Cred ca e si foarte bun

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Mirey, cred ca o sa va placa. Castravetii au un gust intre dovlecei si gulie. Pana incerci, poti sa dai o fuga pana la mine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Cred ca am sa incerc si eu cu o cantitate mai mica pentru ca nu stiu daca o sa ne placa gustul castravetilor fierti?!Oricum arata foarte bine.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Da. Sunt foarte buni. S-au mancat imediat. Alte mancaruri mai raman pe a doua zi. Castravetii n-au rezistat.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Minunat.Ai multa rabdare.Cred ca sunt de vis castavetii umpluti cu afumatura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

32 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 350 g piept de pui afumat
  • afumatura de manzat sau porc
  • 8-10 castraveti cornichon mai maricei
  • 3-4 rosii
  • 1 ceapa
  • 50 g orez
  • 50 g pasta pasta de rosii si ardei rosu (ketchup)
  • 300 ml bulion
  • 150 ml smantana
  • cateva fire de patrunjel (marar)
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 1-2 lingurite de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui lionez