autor:

Laura_Nechita

» » Budinci

Cataif - varianta mea

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Ingrediente
1 pachet taitei fideluta (500 gr), 1/2 pachet fidea (200 gr), 200 gr miez de nuca, 50 gr unt de calitate, 1 lamaie galbena parfumata, 200 gr zahar brut (voi puteti folosi mai mult zahar daca doriti, eu nu reusesc sa consum un desert mult prea dulce, astfel ca nu am folosit o cantitate foarte mare de zahar), 3 linguri miere naturala, 500 ml apa, optional:, scortisoara macinata, stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal.
Nuca o macinam grosier sau mai fin, dupa cum doriti. Mie imi place mai mare.
Spalam lamaia si o stergem cu un servetel. Radem coaja si o punem peste nuca macinata. Amestecam si repartizam uniform nuca peste taitei.
Deasupra asezam cealalta jumatate de pachet de taitei.
Jumatate din cubul de unt il taiem bucatele si il asezam peste paste.
Desfacem si celalalt pachet de fidea, si asezam un strat final.
Dam la cuptorul incins pentru vreo 15-20 minute, la foc mediu. Cand se rumeneste frumos, inchidem cuptorul si o lasam un pic in cuptor.
Intre timp, punem la fiert apa cu zaharul si restul de unt. Dupa ce a dat in fiert, dam deoparte siropul obtinut si lasam sa se raceasca, numai sa devina un pic cald. Atunci, adaugam mierea si zeama de lamaie. Amestecam si lasam un pic sa se aromatizeze bine siropul.
Scoatem forma de copt din cuptor si turnam siropul peste fideaua rumenita. Lasam sa absoarba din sirop, apoi cu ajutorul unei linguri portionam superficial cataiful. Lasam sa se raceasca de tot.
Am avut si ajutor in bucatarie! :))
Servim cu scortisoara macinata, coaja de lamaie proaspat rasa, stafide uscate sau hidratate in coniac sau rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif - varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de struguri

Budinca de struguri

Strugurii se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ouale se freaca c zaharul, se adauga

0 voturi    5 comentarii
30 min
Budinci
Budinca de chia

Budinca de chia

Se pune laptele de cocos cald(pentru a se dizolva smantana stransa deasupra)intr-un bol,se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    laura , 21 iulie 2014

    in primul rand, cataiful nu se face cu fidea normala....

  • Fara foto

    Schiopu Gabriela , 21 iulie 2014

    Eu as vrea sa stiu cum se face cataiful cu frisca?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet taitei fideluta (500 gr)
  • 1/2 pachet fidea (200 gr)
  • 200 gr miez de nuca
  • 50 gr unt de calitate
  • 1 lamaie galbena parfumata
  • 200 gr zahar brut (voi puteti folosi mai mult zahar daca doriti
  • eu nu reusesc sa consum un desert mult prea dulce
  • astfel ca nu am folosit o cantitate foarte mare de zahar)
  • 3 linguri miere naturala
  • 500 ml apa
  • optional:
  • scortisoara macinata
  • stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Fara foto

laura

in primul rand, cataiful nu se face cu fidea normala....

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Saseasca cu branza dulce