autor:

» » Aluaturi si Foietaje

CATANUTE CU BRANZA

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
faina de grau,1 ou,apa,sare,branza,ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert cca 5 cartofi de marime potrivita,apoi dupa ce sunt fierti se curata de coaja,si se zdrobesc cu furculita .Se lasa sa se raceasca.Dupa ce sunt raciti,se adauga peste ei 1 pahar mic de apa,1 ou,sare,si faina cit cuprinde,in asa fel cit sa iese un aluat potrivit.In timp ce se pregateste aluatul se pune pe plita o cratita cu apa si sare si se lasa sa dea in clocot.Cind incepe sa clocoteasca apa,se introduc catanutele pregatite astfel :cu virful degetelor se ia putin din aluat si se modeleaza betisoare de lungime cca 5 cm(se pot modela pe planseta presarata cu faina).Cind sunt introduse toate in oala,se lasa sa fiarba citeva clocote,dupa care se strecoara, se toarna apa rece peste ele si se lasa de o parte.Intr/o cratita se pun la incins 3-4 linguri de ulei peste care se toarna catanutele se amesteca,se rade branza peste ele,se amesteca din nou si se lasa cca 3-4 min,avind grija sa nu se prinda de cratita.Apoi se iau de pe foc si se servesc calde.Dupa preferinte se pot face si cu nuca sau mac turnate peste ele dupa ce le-am strecurat.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "CATANUTE CU BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • faina de grau,1 ou,apa,sare,branza,ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine