CATANUTE CU BRANZA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina de grau
  • 1 ou
  • apa
  • sare
  • branza
  • ulei

Mod de preparare

Se pun la fiert cca 5 cartofi de marime potrivita,apoi dupa ce sunt fierti se curata de coaja,si se zdrobesc cu furculita .Se lasa sa se raceasca.Dupa ce sunt raciti,se adauga peste ei 1 pahar mic de apa,1 ou,sare,si faina cit cuprinde,in asa fel cit sa iese un aluat potrivit.In timp ce se pregateste aluatul se pune pe plita o cratita cu apa si sare si se lasa sa dea in clocot.Cind incepe sa clocoteasca apa,se introduc catanutele pregatite astfel :cu virful degetelor se ia putin din aluat si se modeleaza betisoare de lungime cca 5 cm(se pot modela pe planseta presarata cu faina).Cind sunt introduse toate in oala,se lasa sa fiarba citeva clocote,dupa care se strecoara, se toarna apa rece peste ele si se lasa de o parte.Intr/o cratita se pun la incins 3-4 linguri de ulei peste care se toarna catanutele se amesteca,se rade branza peste ele,se amesteca din nou si se lasa cca 3-4 min,avind grija sa nu se prinda de cratita.Apoi se iau de pe foc si se servesc calde.Dupa preferinte se pot face si cu nuca sau mac turnate peste ele dupa ce le-am strecurat.Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise