CATANUTE CU BRANZA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina de grau
  • 1 ou
  • apa
  • sare
  • branza
  • ulei

Mod de preparare

Se pun la fiert cca 5 cartofi de marime potrivita,apoi dupa ce sunt fierti se curata de coaja,si se zdrobesc cu furculita .Se lasa sa se raceasca.Dupa ce sunt raciti,se adauga peste ei 1 pahar mic de apa,1 ou,sare,si faina cit cuprinde,in asa fel cit sa iese un aluat potrivit.In timp ce se pregateste aluatul se pune pe plita o cratita cu apa si sare si se lasa sa dea in clocot.Cind incepe sa clocoteasca apa,se introduc catanutele pregatite astfel :cu virful degetelor se ia putin din aluat si se modeleaza betisoare de lungime cca 5 cm(se pot modela pe planseta presarata cu faina).Cind sunt introduse toate in oala,se lasa sa fiarba citeva clocote,dupa care se strecoara, se toarna apa rece peste ele si se lasa de o parte.Intr/o cratita se pun la incins 3-4 linguri de ulei peste care se toarna catanutele se amesteca,se rade branza peste ele,se amesteca din nou si se lasa cca 3-4 min,avind grija sa nu se prinda de cratita.Apoi se iau de pe foc si se servesc calde.Dupa preferinte se pot face si cu nuca sau mac turnate peste ele dupa ce le-am strecurat.Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise