autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Catifea de ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 28 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 28 martie 2011

Ingrediente
400 gr de ciocolata amara taiata bucatele, 250 gr de unt, 120 ml de smantina ptr frisca, 1/2lingurita sare, 2linguri lichior de ciocolata, 6 oua, 1/2 pahar de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

La bain-marie se topeste ciocolata cu untul si smantina pina se topeste complet.

Se incalzeste cuptorul la 140 de grade.

Se bat ouale cu zaharul intr-o spuma galbuie 5 minute,si se adauga usor la compozitia de ciocolata la care am adaugat sarea si lichiorul.

Se tapeteaza o tava dreptungiulara cu pergament se toarna compozitia in tava si se da la copt.Sub tava se pune o farfurie cu apa fierbinte care sa imprastie umezeala in cuptor. Se coace o ora pina ce coptura este ridicata si poate sa crape putin.Se lasa la racit in cuptor chiar daca va cadea putin.Se scoate din cuptor si se mai lasa la racit. Inainte de a o servi se taie cu un cutit muiat in apa fierbinte si sters dupa fiecare taietura. Se poate servi cu frisca alaturi sau cu inghetata de vanilie. Eu am uns-o cu putina crema de vanilie. Este foarte gustoasa ca o catifea si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Catifea de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu lamaie

Briose cu lamaie

Intr-un castronel se bat galbenusurile pana se deschid la culoare,circa 5 min.Intr-un castron mare

4 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
NUCI

NUCI

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu unsoarea. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile.

5 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 08 mai 2012

    Am pregatit inca o data reteta dar de asta data am acoperit-o cu o crema de ciocolata - este foarte fina si ciocolata este impunatoare - se poate folosi ciocolata de menaj la copt, dar la crema deasupra este nevoie de ciocolata cu procent mare de cacao

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 400 gr de ciocolata amara taiata bucatele
  • 250 gr de unt
  • 120 ml de smantina ptr frisca
  • 1/2lingurita sare
  • 2linguri lichior de ciocolata
  • 6 oua
  • 1/2 pahar de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Am pregatit inca o data reteta dar de asta data am acoperit-o cu o crema de ciocolata - este foarte fina si ciocolata este impunatoare - se poate folosi ciocolata de menaj la copt, dar la crema deasupra este nevoie de ciocolata cu procent mare de cacao

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mini eclere