autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Catifea de ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 28 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 28 martie 2011

Ingrediente
400 gr de ciocolata amara taiata bucatele, 250 gr de unt, 120 ml de smantina ptr frisca, 1/2lingurita sare, 2linguri lichior de ciocolata, 6 oua, 1/2 pahar de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

La bain-marie se topeste ciocolata cu untul si smantina pina se topeste complet.

Se incalzeste cuptorul la 140 de grade.

Se bat ouale cu zaharul intr-o spuma galbuie 5 minute,si se adauga usor la compozitia de ciocolata la care am adaugat sarea si lichiorul.

Se tapeteaza o tava dreptungiulara cu pergament se toarna compozitia in tava si se da la copt.Sub tava se pune o farfurie cu apa fierbinte care sa imprastie umezeala in cuptor. Se coace o ora pina ce coptura este ridicata si poate sa crape putin.Se lasa la racit in cuptor chiar daca va cadea putin.Se scoate din cuptor si se mai lasa la racit. Inainte de a o servi se taie cu un cutit muiat in apa fierbinte si sters dupa fiecare taietura. Se poate servi cu frisca alaturi sau cu inghetata de vanilie. Eu am uns-o cu putina crema de vanilie. Este foarte gustoasa ca o catifea si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Catifea de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu parfum de Orient

Chec cu parfum de Orient

L-am vazut la Academia lui Horia...apoi am asteptam cateva zile pana am gasit reteta,... apoi am

9 voturi    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Se alege orezul si se spala in cateva ape. Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot

2 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 08 mai 2012

    Am pregatit inca o data reteta dar de asta data am acoperit-o cu o crema de ciocolata - este foarte fina si ciocolata este impunatoare - se poate folosi ciocolata de menaj la copt, dar la crema deasupra este nevoie de ciocolata cu procent mare de cacao

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 400 gr de ciocolata amara taiata bucatele
  • 250 gr de unt
  • 120 ml de smantina ptr frisca
  • 1/2lingurita sare
  • 2linguri lichior de ciocolata
  • 6 oua
  • 1/2 pahar de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Am pregatit inca o data reteta dar de asta data am acoperit-o cu o crema de ciocolata - este foarte fina si ciocolata este impunatoare - se poate folosi ciocolata de menaj la copt, dar la crema deasupra este nevoie de ciocolata cu procent mare de cacao

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Banana Coapta