autor:

Simona_Georgescu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Catifea rosie cu capsuni

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Ingrediente
Pentru blat:, , 2 oua mari, 1 praf de sare, 200 gr zahar, 100 gr unt gras topit, 1 lingura extract natural din vanilie, 100 ml lapte batut, 250 gr faina, 1 lingurita cacao neagra olandeza, 1/4 lingurita colorant pudra rosu (de la Pastai de vanilie am folosit eu), 1 lingura praf de copt, Pentru crema:, 300 ml smantana pentru frisca, 300 gr iaurt gras grecesc, 100 gr zahar, 3 foi gelatina (5 gr), 50 ml lapte condensat, Pentru jeleul de capsuni:, 500 gr capsuni congelate, 100 ml sirop din fructe de padure, 150 gr zahar, 1 plic gelatina granule, 50 ml apa rece, Pentru decor: ciocolata alba, bombonele

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se adauga laptele batut si extractul de vanilie si se amesteca cu un tel tip para sau cu mixerul la viteza mica. Faina se amesteca cu cacaoa, praful de copt si colorantul pulbere. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, in mai multe transe si se amesteca cu telul tip para sau la viteza mica a mixerului. Se imparte aluatul in doua si se coace in tava rotunda cu inel detasabil sau tava din silicon, tapetat fundul cu hartie de copt. Se scot blaturile pe un gratar si se lasa sa se raceasca.



Pentru crema: foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pana capata consistenta dorita. Se adauga iaurtul la frisca si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza ingredientele. Laptele condensat se incalzeste si se adauga foile de gelatina hidratate. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat. Se adauga la crema de frisca si se amesteca.



Pentru jeleul de capsuni: fruictele se pun impreuna cu siropul intr-o craticioara. Se pun pe foc si se lasa sa firaba 10-15 minute, pana fructele sau inmuiat. Se adauga zaharul si se lasa pe foc inca 2-3 minute pana zaharul s-a topit. Cu un mixer vertical se pasireaza bine fructele pana devin un piure fin. Gelatina se hidrateaza in apa rece pentru 10 minute, apoi se dizola la flacara foarte mica. Se adauga peste piureul de capsuni si se lasa sa se raceasca.



Pentru asamblare: tava in care am copt blaturile se captuseste cu folie de aluminiu sau folie alimentara. Se pune primul blat, se adauga piureul de capsuni din care am oprit 4-5 linguri pentru a unge cu jeleu si blatul care va venii deasupra. Se da tava la frigider pentru o ora. Peste jeleul de capsuni intarit se adauga crema. Se da tava din nou la frigider pentru o ora sau pana crema s-a intarit. Se scoate tortul pe un platou, se pune si cealalta foaie de blat, se decoreaza cu ciocolata alba topita si bombonele si se da tortul la frigider pentru inca 1-2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Catifea rosie cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piscoturi

Tort cu piscoturi

Am lasat gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor

6 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema  fiarta pe aburi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min

28 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt gras topit
  • 1 lingura extract natural din vanilie
  • 100 ml lapte batut
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita cacao neagra olandeza
  • 1/4 lingurita colorant pudra rosu (de la Pastai de vanilie am folosit eu)
  • 1 lingura praf de copt
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 300 gr iaurt gras grecesc
  • 100 gr zahar
  • 3 foi gelatina (5 gr)
  • 50 ml lapte condensat
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • 500 gr capsuni congelate
  • 100 ml sirop din fructe de padure
  • 150 gr zahar
  • 1 plic gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • Pentru decor: ciocolata alba
  • bombonele

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de mere cu frisca