autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Caved catzutz

   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. ficat de pui, 700 gr. ceapa, 4 oua mari fierte, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Ficatul se prajeste intreg in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit. In acelasi ulei se caleste ceapa taiata pestisori pana devine aurie, nu sa se arda. Ficatul impreuna cu ceapa si ouale fierte tari se dau prin masina de tocat inclusiv uleiul de la prajit. Pasta rezultata se amesteca cu sare su piper si se da la rece.
Se serveste cu castraveciori murati sau cu salata de rosii sau pe paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caved catzutz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Maqlube a la Husny

Maqlube a la Husny

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele

13 voturi    21 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Papricaş de pui ca la omama

Papricaş de pui ca la omama

Se călesc bucăţile de pui în ulei, se scot şi se căleşte ceapa tăiată mărunt până devine

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Reteta este de fapt un pate .

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Fac si eu asa ceva dar...nu stiam ca asa se cheama ! Eu ii spuneam pate de ficat ,de casa..

  • Eva Fischer

    Eva Fischer (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    In limba ebraica, catzutz, inseamna tocat, dar nu cu masina ci cu mana. Eu toc ficatei, sau cu bardita, sau cu o furculita, inca inainte de-a se raci. In religia Mozaica, a evreilor, consumul de carne de porc, este interzis. Reteta este una tipica, traditionala evreiasca, de acea nu contine bacon sau costita, dar cine vrea, bine inteles, poate sa adauge. Eu adaug 2 linguri de maioneza si putin mustar, ca sa fie mai moale, iar ouale le rad pe razatoarea fina.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

      De fapt e un pate. Doua felii de bacon sau costita cred ca i-ar da o consistenta mai moale si un gust ceva mai picant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

33 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Reteta este de fapt un pate .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
TOBA