autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Caved catzutz

   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. ficat de pui, 700 gr. ceapa, 4 oua mari fierte, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Ficatul se prajeste intreg in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit. In acelasi ulei se caleste ceapa taiata pestisori pana devine aurie, nu sa se arda. Ficatul impreuna cu ceapa si ouale fierte tari se dau prin masina de tocat inclusiv uleiul de la prajit. Pasta rezultata se amesteca cu sare su piper si se da la rece.
Se serveste cu castraveciori murati sau cu salata de rosii sau pe paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caved catzutz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui la cuptor

Snitel din piept de pui la cuptor

Feliile de pui se bat cu ciocanul de carne , se condimenteaza apoi se ung cu ulei . Se lasa 10 minute

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Degetele de pui

Degetele de pui

Am taiat puiul fasiute si l-am "marinat" in niste condimente si delikat.Intr-un castron am batut

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Reteta este de fapt un pate .

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Fac si eu asa ceva dar...nu stiam ca asa se cheama ! Eu ii spuneam pate de ficat ,de casa..

  • Eva Fischer

    Eva Fischer (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    In limba ebraica, catzutz, inseamna tocat, dar nu cu masina ci cu mana. Eu toc ficatei, sau cu bardita, sau cu o furculita, inca inainte de-a se raci. In religia Mozaica, a evreilor, consumul de carne de porc, este interzis. Reteta este una tipica, traditionala evreiasca, de acea nu contine bacon sau costita, dar cine vrea, bine inteles, poate sa adauge. Eu adaug 2 linguri de maioneza si putin mustar, ca sa fie mai moale, iar ouale le rad pe razatoarea fina.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

      De fapt e un pate. Doua felii de bacon sau costita cred ca i-ar da o consistenta mai moale si un gust ceva mai picant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

33 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Reteta este de fapt un pate .

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cuburi de vitel cu fasole verde-dieta