Puneti intr-o sita vinetele intregi si cateii de usturoi si fierbeti-i 40 de minute in aburi. Lasati legumele sa se raceasca putin, taiati vinetele in doua si scoateti-le - cu o lingura - miezul, iar usturoiul curatati-l de coaja. Tocati-le marunt si amestecati-le cu mixerul, pana ce obtineti un piure. Sarati, piperati si varsati piureul intr-un castron. Adaugati galbenusul si mustarul si incorporati uleiul, putin cate putin, amestecand cu telul, ca pentru maioneza. Adaugati si zeama de lamaie, amestecati inca o data, dupa care puneti vinetele astfel preparate la frigider, pana cand doriti sa le serviti. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si seminte, taiati-le cubulete, incorporati-le in vinetele scoase de la frigider si amestecati usor. Taiati bagheta felii, prajiti-o si serviti caviarul de vinete pe feliile caldute de paine.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii