autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Caviar de vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici, , 4 catei de usturoi, , 1 galbenus, , zeama de la 1/2 lamaie, , 100 ml ulei de masline, , 1 lingurita cu varf de mustar iute, , sare, , piper, , 2 rosii, , 1/2 bagheta.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-o sita vinetele intregi si cateii de usturoi si fierbeti-i 40 de minute in aburi. Lasati legumele sa se raceasca putin, taiati vinetele in doua si scoateti-le - cu o lingura - miezul, iar usturoiul curatati-l de coaja. Tocati-le marunt si amestecati-le cu mixerul, pana ce obtineti un piure. Sarati, piperati si varsati piureul intr-un castron. Adaugati galbenusul si mustarul si incorporati uleiul, putin cate putin, amestecand cu telul, ca pentru maioneza. Adaugati si zeama de lamaie, amestecati inca o data, dupa care puneti vinetele astfel preparate la frigider, pana cand doriti sa le serviti. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si seminte, taiati-le cubulete, incorporati-le in vinetele scoase de la frigider si amestecati usor. Taiati bagheta felii, prajiti-o si serviti caviarul de vinete pe feliile caldute de paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caviar de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • IORDANESCU IOANA , 06 iunie 2008

    Este o reteta delicioasa ,imi place la nebunie .FELICITARI!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita cu varf de mustar iute
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • 1/2 bagheta.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
tocanita de rosi cu mamaliguta