autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Caviar de vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici, , 4 catei de usturoi, , 1 galbenus, , zeama de la 1/2 lamaie, , 100 ml ulei de masline, , 1 lingurita cu varf de mustar iute, , sare, , piper, , 2 rosii, , 1/2 bagheta.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-o sita vinetele intregi si cateii de usturoi si fierbeti-i 40 de minute in aburi. Lasati legumele sa se raceasca putin, taiati vinetele in doua si scoateti-le - cu o lingura - miezul, iar usturoiul curatati-l de coaja. Tocati-le marunt si amestecati-le cu mixerul, pana ce obtineti un piure. Sarati, piperati si varsati piureul intr-un castron. Adaugati galbenusul si mustarul si incorporati uleiul, putin cate putin, amestecand cu telul, ca pentru maioneza. Adaugati si zeama de lamaie, amestecati inca o data, dupa care puneti vinetele astfel preparate la frigider, pana cand doriti sa le serviti. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si seminte, taiati-le cubulete, incorporati-le in vinetele scoase de la frigider si amestecati usor. Taiati bagheta felii, prajiti-o si serviti caviarul de vinete pe feliile caldute de paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caviar de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Nokedli cu tocanita de ciuperci

Nokedli cu tocanita de ciuperci

Nokedli: Se pune o oala cu apa pe foc sa fiarba. Adaugati si putin sare si cele doua linguri de

1 vot    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpa de porc la cuptor cu sos de legume

Pulpa de porc la cuptor cu sos de legume

Mai intai spalam bine carnea, o tamponam cu un servetel de bucatarie, amestecam sarea, piperul, boiaua

4 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    IORDANESCU IOANA , 06 iunie 2008

    Este o reteta delicioasa ,imi place la nebunie .FELICITARI!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita cu varf de mustar iute
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • 1/2 bagheta.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu parmezan in vasul roman