autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Caviar de vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici, , 4 catei de usturoi, , 1 galbenus, , zeama de la 1/2 lamaie, , 100 ml ulei de masline, , 1 lingurita cu varf de mustar iute, , sare, , piper, , 2 rosii, , 1/2 bagheta.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-o sita vinetele intregi si cateii de usturoi si fierbeti-i 40 de minute in aburi. Lasati legumele sa se raceasca putin, taiati vinetele in doua si scoateti-le - cu o lingura - miezul, iar usturoiul curatati-l de coaja. Tocati-le marunt si amestecati-le cu mixerul, pana ce obtineti un piure. Sarati, piperati si varsati piureul intr-un castron. Adaugati galbenusul si mustarul si incorporati uleiul, putin cate putin, amestecand cu telul, ca pentru maioneza. Adaugati si zeama de lamaie, amestecati inca o data, dupa care puneti vinetele astfel preparate la frigider, pana cand doriti sa le serviti. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si seminte, taiati-le cubulete, incorporati-le in vinetele scoase de la frigider si amestecati usor. Taiati bagheta felii, prajiti-o si serviti caviarul de vinete pe feliile caldute de paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caviar de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu dovleac

Tocanita cu dovleac

Se taie cuburi carnea si dovleacul. Se taie marunt ceapa, rosiile si ardeii, iar ciupercile se spala

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Snitele de vinete

Snitele de vinete

Taiem vinetele pe lungime, le dam cu sare si le lasam circa 1 ora. Spalam si stergem de apa feliile

13 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    IORDANESCU IOANA , 06 iunie 2008

    Este o reteta delicioasa ,imi place la nebunie .FELICITARI!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita cu varf de mustar iute
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • 1/2 bagheta.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Piure de cartofi by Jamie Oliver