Prepara cel mai simplu chec cu doar 4 ingrediente! Pufos, rapid si delicios, ideal pentru momente dulci alaturi de cei dragi.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de chec (aprox. 25x10x7cm) cu hartie de copt.
Separa ouale: pune albusurile intr-un bol si galbenusurile in altul.
Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea ferma.
Incorporeaza galbenusurile, amestecand usor cu o spatula.
Adauga faina cernuta, amestecand delicat de jos in sus pentru a pastra aerul in compozitie.
Toarna aluatul in tava si niveleaza usor.
Coace timp de 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasa checul sa se raceasca inainte de a-l scoate din tava si a-l felia.
Poti folosi orice aroma iti place. De la coaja rasa de lamaie, portocala, lime, la vanilie, rom, esenta de migdale, apa de trandafiri, etc.
De asemenea, poti inlocui o parte din faina cu cacao, obtinand un chec marmorat.
Ii poti adauga fructe mici tavalite prin faina, fructe uscate tocate cubulete, picaturi de ciocolata, etc.
Poti sa-l servesti simplu sau pudrat cu zahar praf vanilat, decorat cu o glazura de ciocolata sau zahar pudra amestecat cu zeama de lamaie.
Incearca si reteta de chec pufos cu apa minerala, chec pufos cu cacao sau chec cu cirese. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii