Chec pufos cu cacao - reteta simpla si delicioasa

Descopera o reteta simpla si delicioasa de chec pufos si aromat cu cacao.Indulceste-ti ziua cu acest desert simplu și usor de preparat. Afla cum sa faci acest deliciu acasa si surprinde-ti familia si prietenii cu gustul sau minunat.

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chec pufos cu cacao - reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • 8 oua mari
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 350 g faina
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • un praf de sare
  • 2 linguri de cacao ( plus 3-4 linguri de lapte)
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Reteta de chec pufos cu cacao este una dintre cele mai des preparate de mine. Este simpla, delicioasa si se face foarte usor.

Separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma aerata, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine pana cand avem o bezea tare si lucioasa. Este important acest aspect pentru a obtine un chec moale, pufos si aerat.

Incorporam delicat in bezea galbenusurile amestecate cu vanilia si coaja de lamaie.

Apoi uleiul, in cateva repriza, mereu amestecand usor, sa nu scoatem aerul din bezea. Turnam si laptele rece, tot treptat.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, cernute.

Tapetam cu hartie de copt doua forme mari, eu le folosesc pe cele de cozonac (L=30 cm, l=11 cm, h=7 cm).

Impartim compozitia in tavi, lasand deoparte mai putin de un sfert, peste care punem cele doua linguri de cacao si 3-4 linguri de lapte. Amestecam bine, punem peste compozitia alba si, cu o scobitoare amestecam de sus in jos pentru a obtine efectul marmorat.

Coacem checurile 40-45 de minute la 180 de grade, cuptor preincalzit. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Scoateti checurile pe un gratar sa se raceasca, imediat ce le-ati scos din cuptor. Intoarcetile pe ambele parti, cate 10 minte, sa nu se lase.

Daca doriti, le puteti presara deasupra zahar pudra. Sau, inainte de a le baga la cuptor, puteti pune deasupra nuci taiate grosier, fulgi de migdale, picaturi de ciocolata, etc.

Incercati si voi reteta de chec pufos cu cacao, este deosebit de moale si aromat.

O alta varianta pe care v-o recomand este reteta de chec simplu cu gem si ciocolata sau cea de chec economic cu cacao. Iar daca va plac nucile, puteti incerca si reteta de chec cu nuci si portocale. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise