Imi place tare mult acest mod de preparare a carnii de porc la gratar! Gustul dulceag al carnii,cel sarat al branzei si gustul acru de la zeama de lamaie, ii confera carnii un gust deosebit, nu mai este o banala friptura la gratar. Servita pe un pat de cartofi pai si un pic de patrunjel peste, friptura noastra capata o eleganta aparte la prezentare!
Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte. O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor.
Peste carne fripta punem telemeaua rasa prin razatoarea cu ochiuri mari, peste telemea punem untul topit si zeama de lamaie.
Punem totul la cuptorul incins pentru 5 min., ca telemeaua sa se topeasca un pic.
Intre timp pregatim cartoful;il curatam de coaja,il taiem felii cit mai subtiri, iar feliile-bastonase.
Punem totul intr-un prosop curat, stoarcem bine zeama si ii prajim in ulei incins. Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel absorbant.
Luam o farfurie, punem cartofii prajiti rasfirati si peste ei patrunjel tocat.
Mai multe delicii culinare gustoase gasiti pe blogul PeMasadinBucatarie.blogspot.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii