autor:

autor

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Ceafa de porc a la Janet

    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
(pentru o portie):, -150 gr.ceafa de porc, -40 gr.telemea de oi, -10 gr.unt, -o lingura de zeama de lamaie, -un cartof mai maricel, -patrunjel pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Imi place tare mult acest mod de preparare a carnii de porc la gratar! Gustul dulceag al carnii,cel sarat al branzei si gustul acru de la zeama de lamaie, ii confera carnii un gust deosebit, nu mai este o banala friptura la gratar. Servita pe un pat de cartofi pai si un pic de patrunjel peste, friptura noastra capata o eleganta aparte la prezentare!

Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte. O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor.

Peste carne fripta punem telemeaua rasa prin razatoarea cu ochiuri mari, peste telemea punem untul topit si zeama de lamaie.

Punem totul la cuptorul incins pentru 5 min., ca telemeaua sa se topeasca un pic.

Intre timp pregatim cartoful;il curatam de coaja,il taiem felii cit mai subtiri, iar feliile-bastonase.

Punem totul intr-un prosop curat, stoarcem bine zeama si ii prajim in ulei incins. Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel absorbant.

Luam o farfurie, punem cartofii prajiti rasfirati si peste ei patrunjel tocat.

Mai multe delicii culinare gustoase gasiti pe blogul PeMasadinBucatarie.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc a la Janet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Aripioare picante de pui la gratar

Aripioare picante de pui la gratar

Se amesteca ingrendientele si se pun aripioarele de pui intr-un castron, se ung bine cu amestecul

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Shaorma handmade

Shaorma handmade

Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru o portie):
  • -150 gr.ceafa de porc
  • -40 gr.telemea de oi
  • -10 gr.unt
  • -o lingura de zeama de lamaie
  • -un cartof mai maricel
  • -patrunjel pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Kebab de pui in stil mediteranean Kebab de pui in stil mediteranean

Taie pieptul de pui în bucăți de aproximativ 2 cm. Pregătește primele 4 kebab-uri, introducând o bucată de carne de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci

Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se da deoparte si ne ocupam de pieptul

0 voturi    0 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui marinat cu cartofi la gratar