Ceafa de porc a la Janet

Timp pregatire
30 minute
Ceafa de porc a la Janet

Ingrediente

  • (pentru o portie):
  • -150 gr.ceafa de porc
  • -40 gr.telemea de oi
  • -10 gr.unt
  • -o lingura de zeama de lamaie
  • -un cartof mai maricel
  • -patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Imi place tare mult acest mod de preparare a carnii de porc la gratar! Gustul dulceag al carnii,cel sarat al branzei si gustul acru de la zeama de lamaie, ii confera carnii un gust deosebit, nu mai este o banala friptura la gratar. Servita pe un pat de cartofi pai si un pic de patrunjel peste, friptura noastra capata o eleganta aparte la prezentare!

Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte. O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor.

Peste carne fripta punem telemeaua rasa prin razatoarea cu ochiuri mari, peste telemea punem untul topit si zeama de lamaie.

Punem totul la cuptorul incins pentru 5 min., ca telemeaua sa se topeasca un pic.

Intre timp pregatim cartoful;il curatam de coaja,il taiem felii cit mai subtiri, iar feliile-bastonase.

Punem totul intr-un prosop curat, stoarcem bine zeama si ii prajim in ulei incins. Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel absorbant.

Luam o farfurie, punem cartofii prajiti rasfirati si peste ei patrunjel tocat.

Mai multe delicii culinare gustoase gasiti pe blogul PeMasadinBucatarie.blogspot.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura