autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

CEAFA DE PORC CA LA SEBIS

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
2kg.ceafa de porc,, 2-3 catei de usturoi,, boia de ardei dulce,, ienibahar,, coriandru pisat,, sare,, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie.Se sareaza si se freaca pe toata suprafata cu usturoi pisat,ienibahar si coriandru.Astfel pregatita, se lasa intr-un castron, timp de 3-4 ore.
2.Se scoate din castron, se pudreaza cu boia si se pune intr-o tava unsa cu ulei.
3.Se preincalzeste cuptorul la 180*C, se introduce tava in cuptor si ,in primele 30 de minute, focul trebuie sa fie tare.Dupa aceea, se lasa ceafa inca 1 ora si jumatate la foc potrivit, stropind-o , din cand in cand , cu zeama din tava .Cand este gata, se lasa sa se raceasca, se taie felii , care se aranjeaza frumos pe un platou,iar deasupra se toarna sosul din tava.Daca in timpul frigerii, carnea nu lasa destul suc, se mai pune apa in tava, pe parcursul prepararii.Se serveste cu muraturi si vin , dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "CEAFA DE PORC CA LA SEBIS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cassoulet

Cassoulet

Ziua 1 * Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2

5 voturi    2 comentarii
6h
Mancaruri cu carne
Curry usor de pui

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    Am facut aceasta reteta duminica, ca tot aveam niste ceafa in casa si ce am zis... sa testez aceasta reteta a prietenei mele, D-na Maria. Este gustoasa. Eeu am adaugat la carne si niste vin si la macerata si in tava, doar asa cu apa ...nu merge .

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 2kg.ceafa de porc,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • boia de ardei dulce,
  • ienibahar,
  • coriandru pisat,
  • sare,
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
zana b.

zana b. (Chef de cuisine)

Am facut aceasta reteta duminica, ca tot aveam niste ceafa in casa si ce am zis... sa testez aceasta reteta a prietenei mele, D-na Maria. Este gustoasa. Eeu am adaugat la carne si niste vin si la macerata si in tava, doar asa cu apa ...nu merge .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Gat de curcan umplut