autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Ceafa de porc inabusita

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 august 2010

Ingrediente
1kg ceafa de porc, 7 catei usturoi, 1 cepa mare, 150ml bullion, 250ml bere, 50ml palinca(optional), 50ml ulei, 4-5 fire cimbru proaspat, 3-4 fire busuioc proaspat, 1 lingurita oregano uscat, 1 lingurita mustar, ½ lingurita vegeta, Un varf de cutit boia dulce, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim 2’ si adaugam bucatile de carne. Le lasam cam 5’ apoi le intoarcem pe cealalta parte si dupa inca 5’, adaugam berea, palinca si sosul de rosii. Punem toate condimentele de mai sus, asezonam , acoperim tigaia si o lasam sa fiarba la foc mic. Daca nu aveti capac la tigaie, puteti acoperi cu o folie de aluminiu. Dupa 45’, intoarcem bucatile de carne si mai lasam pe foc, inca 15’ timp in care va scadea si sosul. Astfel obtinem o carne foarte frageda si aromata, pe care eu am servit-o impreuna cu cartofi copti la tava si castraveciori acri.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc inabusita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita

Ceafa de porc inabusita

Feliile de carne le spalam bine cu apa rece, le stergem si le condimentam cu sare, piper si boia

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza romana cu kaiser

Pizza romana cu kaiser

Se preincalzeste cuptorul 10 minute la 180 de grade. In acest timp, se ia o tava rotunda speciala

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Aratã yummy!!! mi-ai fãcut o poftã....

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    forte interesanta retea

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg ceafa de porc
  • 7 catei usturoi
  • 1 cepa mare
  • 150ml bullion
  • 250ml bere
  • 50ml palinca(optional)
  • 50ml ulei
  • 4-5 fire cimbru proaspat
  • 3-4 fire busuioc proaspat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita mustar
  • ½ lingurita vegeta
  • Un varf de cutit boia dulce
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Aratã yummy!!! mi-ai fãcut o poftã....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui