autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Ceafa de porc marinata la grill (gratar)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
2 bucati de ceafa de porc, 100 ml vin, jumatate lingurita mustar, o lingura de unt topit, o lingura zeama de lamaie, piper, fire de tarhon verde

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru marinata se amesteca mustarul cu vinul,cu zeama de lamaie,untul topit si condimente dupa gust..
Bucatile de carne se spala,se sterg bine,se impacheteaza in folie pentru alimente ,se bat putin si se tin cca 15-20 de minute la marinat. Dupa marinare, bucatile de ceafa se frig pe ambele parti si se servesc alaturi de garnitura si salata preferata...

Eu am prajit cativa cartofi noi intregi,am fiert la aburi cateva buchetele de broccoli si am preparat o salata din spanac,rosii,ardei,castraveti,ceapa verde,usturoi verde,putin patrunjel si putin marar...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc marinata la grill (gratar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Spanacul crud este delicios in salata...Am reteta de spanac postata pe site,iar cartofii sunt deliciosi asa intregi...Se prajesc la foc potrivit pana se intaresc si prind putina culoare,apoi se lasa focul mic si iese ceva delicios... crocant la exterior si moale in interior...Poti incerca draga Camelia si o sa -ti placa in mod sigur...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    S-au patruns cartofii asa netaiati? Si ai mancat spanac crud? Scuza-ma, dar cred ca sunt picata din cer.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Ai dreptate Elena...Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte buna, carnea aceasta e moale si gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc Mirey...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Intr-adevar...tare mai sunt gustoase caloriile.Imi place tare mult ceafa la gratar...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc mult Elena...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte bine arata! Asezonata de minune cu broccoli, cartofi si salata de cruditati.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de ceafa de porc
  • 100 ml vin
  • jumatate lingurita mustar
  • o lingura de unt topit
  • o lingura zeama de lamaie
  • piper, fire de tarhon verde

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Spanacul crud este delicios in salata...Am reteta de spanac postata pe site,iar cartofii sunt deliciosi asa intregi...Se prajesc la foc potrivit pana se intaresc si prind putina culoare,apoi se lasa focul mic si iese ceva delicios... crocant la exterior si moale in interior...Poti incerca draga Camelia si o sa -ti placa in mod sigur...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori