autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu carne

Friptura din ceafa de porc in vasul roman

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
2 kg ceafa de porc proaspata, o ceapa, 3 catei de usturoi, piper,, ienibahar,foaie de dafin, 2 mere, 50 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Carnea spalata, uscata in prosop, se condimenteaza si se lasa o ora la rece.Dupa ce am pregatit vasul pe care l-am tinut in apa o jumatate de ora,il ung cu unt sau ulei,asez carnea, adaug ceapa, usturoiul si marul taiat in sferturi.Stopesc cu ulei, dau la cuptorul incins.Din cand in cand stropesc friptura cu sosul din vas.Dupa ce e rumena o intorc sa se rumeneasca uniform, stropesc cu vin si las la cuptor inca 20 minute dupa care scot carnea pe un platou. Tai felii dupa ce e racita friptura.Servim cu garnitura de cartofi si muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din ceafa de porc in vasul roman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul

78 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui dulce cu susan

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Onighi , 23 decembrie 2014

    W

  • Fara foto

    Felicia Vicol , 03 septembrie 2013

    adicatlea sa înţeleg ca asta pregateşti azi? P

  • Fara foto

    Bogdan Botezat , 03 septembrie 2013

    In poze se vede si morcov...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

      Gatesc ceafa la gratar, e in topul preferintelor noastre.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      O bunatate,eu am facut in vasul roman,carne de curcan si peste, iese o nebunie si este bun si pentru organism,mancarea facuta in abur.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gatesc ceafa la gratar, e in topul preferintelor noastre.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ragout de vita