autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu carne

Friptura din ceafa de porc in vasul roman

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
2 kg ceafa de porc proaspata, o ceapa, 3 catei de usturoi, piper,, ienibahar,foaie de dafin, 2 mere, 50 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Carnea spalata, uscata in prosop, se condimenteaza si se lasa o ora la rece.Dupa ce am pregatit vasul pe care l-am tinut in apa o jumatate de ora,il ung cu unt sau ulei,asez carnea, adaug ceapa, usturoiul si marul taiat in sferturi.Stopesc cu ulei, dau la cuptorul incins.Din cand in cand stropesc friptura cu sosul din vas.Dupa ce e rumena o intorc sa se rumeneasca uniform, stropesc cu vin si las la cuptor inca 20 minute dupa care scot carnea pe un platou. Tai felii dupa ce e racita friptura.Servim cu garnitura de cartofi si muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din ceafa de porc in vasul roman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Pune stafidele si vinul intr-un bol si da-le la cuptorul cu microunde, la putere maxima, timp de

5 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Onighi , 23 decembrie 2014

    W

  • Fara foto

    Felicia Vicol , 03 septembrie 2013

    adicatlea sa înţeleg ca asta pregateşti azi? P

  • Fara foto

    Bogdan Botezat , 03 septembrie 2013

    In poze se vede si morcov...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

      Gatesc ceafa la gratar, e in topul preferintelor noastre.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      O bunatate,eu am facut in vasul roman,carne de curcan si peste, iese o nebunie si este bun si pentru organism,mancarea facuta in abur.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gatesc ceafa la gratar, e in topul preferintelor noastre.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Budinca de orez cu cascaval si ficatei