autor:

mihai

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ceafa la gratar cu cartofi noi

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Ingrediente
4 felii ceafa de porc (3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita praf de usturoi, 2 foi de dafin, piper si sare), 1kg, cartofi(baby) noi, 50g, margarina, ketchup, maioneza, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas punem feliile de ceafa impreuna cu uleiul, boiaua, praful de usturoi, foile de dafin maruntite, piper si sare dupa gust, amestecam bine si punem in frigider pentru 1/2 ora.
Spalam bine cartofii si punem la fiert in apa cat sa le acopere cu sare cca. 20-25min. Ungem cu unt o forma de sticla sau tava si rasturnam cartofii fierti si scursi de apa dupa care le sfaramam putin cu ciocanul de snitele, punem bucatele mici de unt deasupra si introducem la cuptor pana se rumenesc(10-15min). Eu am pus sub grilul cuptorului. Scoatem carnea din frigider si facem un gratar la grilul cuptorului si frigem 7-9min. pe fiecare parte. Punem in farfurie o felie de ceafa impreuna cu cativa cartofi din tava alaturi de ketchup si maioneza. Se serveste cu salata si un(doua) pahare de vin rosu demisec. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la gratar cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa la gratar cu cartofi noi

Ceafa la gratar cu cartofi noi

Ceafa se bate bine intr-o punga de nylon ca sa nu se faca mizerie, apoi se sareaza, pipereaza si

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul

3 voturi    3 comentarii
6h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Un deliciu!***** Multumesc si pentru sugestiile de vin.

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

    Suuupeerrr gustoasa aceasta reteta !!! Ceafa este preferata sotului meu :)))

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Un deliciu.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Vai Mihai, ce poftã mi-ai fãcut!!! ce delicatese pregãtesti cu Lidia? neapãrat trebuie sã fac si eu :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Un adevarat festin...foarte bun ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      ce bine arata...mi-ai facut pofta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 4 felii ceafa de porc (3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • piper si sare)
  • 1kg
  • cartofi(baby) noi
  • 50g
  • margarina
  • ketchup
  • maioneza
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu!***** Multumesc si pentru sugestiile de vin.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute aromate "Red delight"