Ceapa cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 lingură de ulei sau apă
  • - 4 bucăţi ceapă de mărime medie / mare
  • - 4 bucăţi mere de mărimea cepelor
  • - 1 usturoi întreg
  • - 100-250 g ketchup dulce (sau pastă de tomate semi-lichidă), după gust

Mod de preparare

Prepararea se face într-o tigaie adâncă, preferabil din fontă sau aliaj special, în care se poate prepara mâncarea \"la uscat\", fără ulei, cu capac de sticlă termorezistentă (tip \"Yena\").

Se unge tigaia uniform cu uleiul sau puţină apă (să nu se fisureze tigaia la încălzire) şi se pune la încălzit, pe foc mediu.

Se taie ceapa semi-mărunt şi se pune la călit in tigaia încălzită, sub capac, amestecând de 2-3 ori, până ce devine sticloasă.

Se adaugă şi se amestecă usturoiul tăiat mărunt şi ketch-up -ul (pasta de tomate), obţinând o culoare roz-închisă, după care mai ţinem pe foc 2-4 minute, tot sub capac, amestecând 2-3 ori.

Adăugăm merele curăţat de miez, tăiat cuburi de 2-3 cm şi amestecăm bine.

Cu capacul pus, ţinem în continuare pe foc, până ce merele începe să devină sticlos, după care stingem focul, lăsând în continuare tigaia acoperită cu capac.

După 5-10 minute se poate servii, cald sau rece, ca garnitură sau ca mâncare independentă, după gust.

Fiind preparat sub capac, vitaminele nu se pierd, iar mâncarea este şi un \"vaccin natural\" împotriva gripei!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise