autor:

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: K G B (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2009

Ingrediente
- 1 lingură de ulei sau apă, - 4 bucăţi ceapă de mărime medie / mare, - 4 bucăţi mere de mărimea cepelor, - 1 usturoi întreg, - 100-250 g ketchup dulce (sau pastă de tomate semi-lichidă), după gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Prepararea se face într-o tigaie adâncă, preferabil din fontă sau aliaj special, în care se poate prepara mâncarea \"la uscat\", fără ulei, cu capac de sticlă termorezistentă (tip \"Yena\").
Se unge tigaia uniform cu uleiul sau puţină apă (să nu se fisureze tigaia la încălzire) şi se pune la încălzit, pe foc mediu.
Se taie ceapa semi-mărunt şi se pune la călit in tigaia încălzită, sub capac, amestecând de 2-3 ori, până ce devine sticloasă.
Se adaugă şi se amestecă usturoiul tăiat mărunt şi ketch-up -ul (pasta de tomate), obţinând o culoare roz-închisă, după care mai ţinem pe foc 2-4 minute, tot sub capac, amestecând 2-3 ori.
Adăugăm merele curăţat de miez, tăiat cuburi de 2-3 cm şi amestecăm bine.
Cu capacul pus, ţinem în continuare pe foc, până ce merele începe să devină sticlos, după care stingem focul, lăsând în continuare tigaia acoperită cu capac.
După 5-10 minute se poate servii, cald sau rece, ca garnitură sau ca mâncare independentă, după gust.
Fiind preparat sub capac, vitaminele nu se pierd, iar mâncarea este şi un \"vaccin natural\" împotriva gripei!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Burgeri de curcan cu ceapa si mere  caramelizate

Burgeri de curcan cu ceapa si mere caramelizate

1. Se amesteca carnea tocata cu orezul, piureul de caise, mustarul , busuiocul si rozmarinul.Se condimenteaza

3 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Supa de mere si ceapa

Supa de mere si ceapa

Se spala si se curata legumele si merele, apoi se mai clatesc putin cu apa. Taiem merele felii si

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Ingenioasa reteta !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 lingură de ulei sau apă
  • - 4 bucăţi ceapă de mărime medie / mare
  • - 4 bucăţi mere de mărimea cepelor
  • - 1 usturoi întreg
  • - 100-250 g ketchup dulce (sau pastă de tomate semi-lichidă)
  • după gust

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Ingenioasa reteta !

Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta din ardei cu branza